Iggy Pop colaboreaza cu Ayo

de cristina_n

Iggy Pop colaboreaza cu Ayo

Am primit urmatorul comunicat din partea organizatorilor Bestfest: Cum muzica buna uneste culturi si generatii, artista romano-nigeriana Ayo a surprins printr-o colaborare inedita cu nasul punkului, Iggy Pop.

Intr-o atmosfera tipic pariziana, cei doi performeri au intrepretat coverul Ne me quitte pas al cunoscutului artist Jacques Brel.

Celebra pentru hiturile „Down on my knees”, „Slow Slow Run Run” sau „Life is real”, Ayo pregateste pentru vara aceasta un nou turneu mondial, care va debuta cu un show pe 11 iunie, in Franta, urmand ca pe data de 2 iulie, artista sa ajunga si in Romania, in cadrul B’ESTFEST 2009.

Intr-un show dedicat exclusiv „Iguanei” rock, emisiunea „La musicale nightclub” a cunoscutului post de televiziune Canal Plus a fost una plina de surprize, artistul fiind prezentat intr-o alta lumina decat cea cunoscuta fanilor: intr-o franceza de invidiat, Iggy Pop a interpretat diferite coveruri, alaturi de Ayo, Keren Ann, Benjamin Biolay sau Catherine Ringer.

Iggy nu se afla insa la prima “intalnire” cu muzica si cultura franceza: ultimul album al artistului -"Preliminaires"- este un album inspirat de curentul existentialist din literatura franceza, cuprinzand chiar doua piese in aceasta limba.

Colaborarea dintre Iggy si Ayo nu este insa intamplatoare, Ayo fiind de asemenea un artist plurivalent, muzica sa trecand usor de la reggae la funk, de la folk la soul, si una dintre cele mai apreciate voci internationale in Franta, fiind chiar premiata in 2006 cu un Dublu Album de Platina pentru debutul cu „Joyful”.

Festivalul B’ESTFEST 2009 se va desfasura vara aceasta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo.

Alaturi de Ayo, line-up-ul B'ESTFEST 2009 ii va include si pe The Killers, Moby, Motorhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana si Manowar.

Biletele pentru Ziua Zero si biletele de o zi ( 130 lei pana pe 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: