Ihsahn nu vrea ca Emperor sa fie un obstacol in cariera solo

de Ana-Maria Gavrila

Ihsahn nu vrea ca Emperor sa fie un obstacol in cariera solo


Norvegienii de la Emperor vor sarbatori 20 de ani de la lansarea albumului "In The Nightside Eclipse" printr-o serie de aparitii in cadrul catorva festivaluri ce vor avea loc anul viitor. Pe langa concertul de la Wacken Open Air 2014, Emperor vor fi prezenti si la Bloodstock Open Air, festival ce urmeaza sa aiba loc in luna august, anul viitor, la Catton Hall, West Midlands, Marea Britanie.

Membrilor Ihsahn (Vegard Sverre Tveitan) si Samoth (Tomas Haugen) li se va alatura Bard Guldvik "Faust" Eithun la tobe, iar grupul va interpreta in intregime albumul "In The Nightside Eclipse". Ihsahn a negat zvonurile despre un viitor album Emperor sau posibilitatea unui turneu mondial - subliniind ca este vorba doar de cateva aparitii programate pentru 2014 si nimic mai mult.

"Nu este un mare secret faptul ca am fost reticent in privinta acestei reuniuni, deoarece prioritatea mea in prezent este cariera solo."

"Oamenii solicita in permanenta un show Emperor si - ca un fan al muzicii - pot relationa cu astfel de nostalgii, insa sunt mult prea implicat in proiectul meu actual. Insa, acum cand simt ca am format deja o baza solida in cariera mea solo, mi-a fost mai usor sa fiu receptiv ideii de a sarbatori aniversarea acestui album care a reprezentat un moment important in istoria noastra."

Cel de-al 5-lea album solo al lui Ihsahn, "Das Seelenbrechen", va fi lansat undeva in luna octombrie. "La inceputurile carierei mele solo, am creat o bariera intre Emperor si proiectul meu", a declarat Ihsahn. "... dar cu ultimele albume, am putut aprofunda mai mult acea traire specifica Black Metal-ului. Este o parte fundamentala a sinelui meu creator. Chiar daca forma si compozitiile difera din multe puncte de vedere, simt ca inspiratia este la fel de pura ca atunci cand am inceput."
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: