Biografie Ill NinoIll Nino

Genuri muzicale:
NumetalAlternative

Trupe similare:
Slipknot  Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Coma  Green Day

Ill Nino este o trupa de Nu metal, ce provine din New Jersey. Influentele multiculturale au ajutat trupa sa-si formeze un stil unic. Trupa a luat nastere in 1999, sub numele de El Nino, denumirea unui fenomen metereologic. Primul demo a fost inregistrat cu Jorge Rosado pe post de vocal. Dupa ce acesta s-a intors in trupa Merauder, El Nino a semnat cu RoadRunner Records, insa au fost nevoiti sa isi schimbe numele.
ALbumul de debut, Revolution Revolucion, a fost lansat pe 18 septembrie, 2001. Au urmat doua concerte in cadrul Ozzfest si Jatermaister. What Comes Around, single-ul extras, a fost foarte bine promovat de catre MTV2.
Al doilea album, Confession, a fost lansat pe 30 septembrie, 2003. Discul a debutat pe locul 37 in topul Billboard 200. Primul single, How Can I Live, a aparut pe coloana sonora a filmului Freddy v. Jason si a intrat pe locul 26 in topul Billboard. Discul a fost vandut in peste 100.000 de exemplare (in SUA), la 5 luni de la lansarea oficiala.
Al treilea album, One Nation Underground, a fost lansat pe 27 septembrie, 2005. Discul a debutat pe locul 101 in topul Billboard 200. Ulterior, trupa a anuntat ca a incetat activitatea alaturi de Roadrunner Records, pe 15 iulie 2006.
Noua zile mai tarziu, Ill Nino au semnat cu Cement Shoes Records. Pe 29 septembrie 2006, Roadrunner Records au lansat The Best of Ill Nino. Discul contine 13 piese lansate sub egida casei de discuri.
Primul disc lansat de Cement Shoes, a fost EP-ul The Under Cover Sessions. Al 4-lea album, Enigma, va fi lansat pe 8 ianuarie, 2008.

Stil: Nu Metal/alternative metal

Componenta:
Christian Machado - voce
Diego Verduzco - chitara
Ahrue Luster - chitara
Lazaro Pina - bas
Dave Chavarri - tobe
Daniel Couto - percutie

Discografie:
Revolution Revolucion (2001)
Confession (2003)
One Nation Underground (2005)
Enigma (2008)
ILL NINO
www.illnino.com
www.myspace.com/illnino