Interviu cu Ill Nino

26 Septembrie 2007 Morrison

Interviu cu Ill Nino
Share pe Facebook
Ill Nino este o formatie de crossover care a luat fiinta in anul 1999 in New Jersey. Trupa are la activ pana in prezent trei albume de studio, urmand sa lanseze in ianuarie 2008 inca un material, intitulat Enigma.

Hefe de la Bring The Noise a discutat cu Ill Nino cu ocazia concertului pe care acestia l-au sustinut vara aceasta in Bucuresti in cadrul Coke Live Festival. Mai multe detalii despre membrii trupei, despre istoria formatiei si despre planurile de viitor puteti afla din interviul de mai jos:

Salut baieti. Sunteti pentru prima oara in Romania. Puteti sa ne spuneti in foarte putine cuvinte o scurta istorie a trupei?

Am inceput in 2000. Am semnat cu Roadrunner Records. Avem 3 albume si un nou material apare in septembrie si se numeste Enigma.


Ill Nino

Ok... Noul album apare in septembrie si se numeste Enigma. Ce ne poti spune despre el? Ce e nou? Stilul compozitional e diferit? Aveti idei noi? Cate piese vor fi pe el?

Avem terminate in jur de 13-14 piese pentru album. Oricum noi dorim ca fiecare album al nostru sa aiba ceva nou in el, sa para mai proaspat, ne maturizam tot timpul si tot timpul incercam sa atingem pe albume noi culmi in dezoltarea noastra ca muzicieni, de data asta pentru acest album am stat toti impreuna in Los Angeles am inchiriat un apartament si astfel ne-a facut mai apropiati de muzica noastra si de ceea ce am creat acolo.

Albumul Enigma a iesit in final albumul meu preferat iar magia faptului ca am locuit impreuna pentru 3 luni consecutive o sa se vada cu siguranta si pe album. A iesit cel mai interesant album Ill Nino, am experimentat foarte mult pe el si cu siguranta am incercat sa evoluam.

Este cel mai cultural cu influente latino album pe care l-am facut. Nu ne-a interesat nimic din ceea e ce la moda acum si am implementat foarte mult din cultura sud-americana in el.


Avand in vedere ca pe acest nou album producatorul este acelasi ca si la cel anterior si anume Eddie Wohl inseamna ca noul material va suna gen "One Nation Undergrund" in comparatie cu primele doua?

Fiecare album este controlat in mare parte de trupa si nicidecum de producatorul pe care-l alegem sa fie cu noi pe album. Acest album e ceva foarte important pentru noi iar Eddie s-a implicat in producerea lui dar nu singur, ci alaturi de cativa membri ai trupei. Fiecare album are ceva special, un sentiment aparte iar noi nu vom crea niciodata un album similar de doua ori.


Pe acest nou album veti mai avea invitati? Dupa ce mai demult i-ati avut pe albume pe Mikey de la Snot, Jammie de la Hatebreed si Max de la 40 Bellow Summer?

La inceput a fost vorba de asa ceva dar pe masura ce am inregistrat albumul ne-am dat seama ca este un album destul de personal si practic nu am avut nevoie de cineva din afara asa ca s-a transformat intr-un album fara niciun invitat. Singurul din afara este un prieten de-al nostru, Oscar, care a mai cantat si in trupa Puya. Oscar e percutionist si a mai adus unele chestii pe album.


Ill Nino

De ce ati reziliat contractul cu Roadrunner Records? Crezi ca e un punct mai slab in cariera trupei despartirea de una din cele mai mari case de discuri?

Am petrecut aproape 6 ani foarte buni alaturi de aceasta casa de discuri dar cu timpul situatia s-a schimbat. La primele doua albume am fost o prioritate pentru ei cand era vorba de promovare, dar la al treilea situatia s-a schimbat asa ca nu am mai fost multumiti de ceea ce se intampla si am hotarat sa mergem la o noua casa de discuri CEMENT SHOES si sa facem ce vrem cu muzica noastra.


Cum v-a venit ideea cu EP-ul "The Under Cover Sessions"? Cum ati ales piesele de pe el?

Acel EP a aparut mai mult din distractie si de nevoie. Eram pe punctul de a incepe un turneu in America si vroiam sa avem un material nou asa ca am scos EP-ul asta, ne-am invitat si cativa prieteni printre care si Chino de la Deftnes pentru un cover Faith No More.


Asta vroiam sa te intreb: cum l-ati adus pe Chino sa cante pe piesa "Zombie Eaters"?

Managerul nostru Benji este foarte bun prieten cu el asa ca, odata, vorbind la telefon cu el i-a zis ca facem niste cover-uri dupa Nirvana si Faith No More iar el a hotarat eu fac Faith No More" iar a doua zi a fost in studio cu noi.


Unde preferati sa cantati? Festivaluri sau cluburi?

Este greu de raspuns... amandoua sunt foarte ok pentru noi. La festivaluri bineinteles ca e mai bine ca te vede mai multa lume si e o alta energie iar in cluburi este ceva mai personal ca-ti vezi aproape fata in fata fanii. Oricum imi plac amandoua.


Ill Nino

Care crezi ca e cel mai important lucru care i s-a intamplat trupei Ill Nino?

Ca am devenit o trupa multiculturala de nivel interntional. Nu suntem o trupa americana pentru americani. Am cantat in Asia, Europa, America de Sud si Australia si avem foarte multi fani fideli care sunt peste tot cu noi.

Cred ca cel mai bun lucru pentru noi care s-a intamplat a fost la inceput cand s-a format trupa si nu am avut ca scop sa fim "doar o alta trupa rock". Am vrut sa fie mai culturala, sa avem dreptul sa experimentam cu diverse influente culturale.

Ne-a facut sa avem o libertate mai mare de exprimare pe albume - tot timpul sa fie muzicalitate, sa fie ritmuri latine, sa fie diversivitate pe albume. Si cred ca asta e cel mai important lucru care s-a intamplat cu trupa: ca are mare libertate de exprimare muzicala.


De ce a parasit trupa Marc Rizzo? Si cum l-ati ales pe Ahrue in locul lui?

Cred ca Marc nu a fost foarte de acord cu ceea ce faceam noi si a hotarat sa urmeze noile sale proiecte iar cu Ahrue noi am fost prieteni de cand el canta la Machine Head (ne-am imprietenit fiind in turneu) iar noi cand ne-am despartit de Marc am aflat ca si el era liber asa ca ne-am hotarat sa-l luam in trupa si atunci cand l-am inlocuit am simtit ca am inlocuit un membru al familiei noastre cu un alt membru al familiei.

Si datorirta faptului ca e creolde asta l-am luat!


Cand ati format Ill Nino ati crezut ca veti ajunge asa departe cu trupa?

Eu am lucrat cu Pro-Pain, cu MOD, dupa care mi-am concentrat atentia asupra trupei Ill Nino. Am vrut sa facem ceva nou sa nu fie doar o alta trupa metal sa fie ceva proaspat. Fiecare album Ill Nino o sa fie ceva nou. Nu o sa facem ceva de doua ori la fel.


Ill Nino

Cele mai importante 3 albume care v-au influentat viata?

AC DC-Back in black', RUSH-Moving Pictures' si QUEEN - "News of the world".

La mine sunt RAMONES - "The Antholgy", THE CLASH cu "Clash on Broadway" si al treilea..noul album ILL NINO "Enigma"!

Hefe versus Ill Nino
www.bringthenoise.ro

[ Read The English Version Here ]

Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook