Biografie Impaled NazareneImpaled Nazarene

Genuri muzicale:
Black

Trupe similare:
Negura Bunget  Cradle of Filth  Venom  Dimmu Borgir  Behemoth  Immortal  Marduk

Impaled Nazarene este o trupa finlandeza de black metal ce include elemente de thrash, hardcore punk si grindcure. Trupa are un contract cu label-ul francez, Osmose Productions.
Intrebat de orginea numelui, Mika Luttinen a declarat ca denumirea provine dintr-o carte de benzi desenate in care Iisus aparea in postura de vampir. Trupa este cunoscuta pentru faptul ca uraste scena norvegiana de black metal.
De asemenea, au incetat sa foloseasca corpse paint-ul inca de la inceputul anilor 90. In 2003, chitaristul Teemu Raimorata a decedat, in urma unui accident mortal. Desi medicii au declarat ca a fost vorba de intoxicare, Mika sustine ca a fost un caz de sinucidere.
Impaled Nazarene au preluat multe elemente din nationalismul finlandez (cel mai concret exemplu este piesa Total War - Winter War). In afara de nationalism, trupa a fost acuzata si homofobism si nazism.
Alte versuri au referire la razboi si la toate lucrurile ce tin de domeniul satanismului. De asemenea, formatia foloseste deseori termenul Goat (Goat Sodomy, Goat Vomit and Gas Masks, Sadogoat, etc).
Cel mai recent album al trupei a fost interzis in Uniunea Europeana. Mika Luttinen a declarat ca aceasta reactie incalca ideile fundamentale ale liberatii si dreptul la libera exprimare. In ciuda acestui fapt, exista cateva tari in Europa care continua sa distribuie albumele Impaled Nazarene.

Stil: black metal/thrash metal/grindcore

Componenta:
Mika Luttinen - voce
Tomy UG Ullgren - chitara
Jarno Anttila - chitara
Mikael Arnkil - bas
Reima Kellokoski - tobe

Discografie:
Shemhamforash (1991)
Taog Eht Fo Htao Eht (1991)
Goat Perversion (1991)
Sadogoat (1992)
Tol Cormpt Norz Norz Norz (1993)
Satanic Masowhore (1993)
Ugra Karma (1993)
Suomi Finland Perkele (1994)
Latex Cult (1996)
Motorpenis (1996)
Rapture (1998)
Driller Killer (2000)
Nihil (2000)
Decade of Decandence (2000)
Absence of War Does Not Mean Peace (2001)
All That You Fear (2003)
Death Comes in 26 Carefully Selected Pieces (2005)
Pro Patria Finlandia (2006)
Manifest (2007)
IMPALED NAZARENE
www.campnazarene.com
www.myspace.com/impalednazarene