Implant Pentru Refuz si Dwarf Planet la Suburbia

de Buvnitz

Implant Pentru Refuz si Dwarf Planet la Suburbia

E aproape vara domle si lumea iese tarziu din casa. Sau mai exista varianta clasica de iesit pe la 7 si stat la bere la terasa pana la 11 apoi dat o fuga prin cluburi cu scopul de a cheltui si ultimul leu ramas in buzunar.

Dar tot e bine. E bine ca vine lumea la concerte. Dar sa nu ne intindem prea mult asa ca incep aceasta minunata cronica cu un adevar: a venit lumea la IPR si Dwarf Planet. Concertul anuntat initial la 20:30 a inceput pe la 22:00 fara putin cu vreo 50 de oameni stransi in fata scenei si cu alte 50 de persoane savurand beri tacticosi pe scaune.

E a doua oara cand ii prind live pe Dwarf Planet si sa stiti ca-mi plac si-i apreciez nu pentru ca la voce canta Fane ci pentru ca fac o muzica total bestiala si total noua pentru meleagurile noastre. Am exagerat cred cand am promovat concertul cu insiruirea aia de stiluri pompoase asa ca as zice acum ca Dwarf Planet canta metal, metal experimental coafat frumos si aranjat astfel incat sa impace cat mai multe stiluri si sa faca bucuroase cat mai multe trupe ca au fost luate drept etalon.

Implant Pentru Refuz si Dwarf Planet" alt="Implant Pentru Refuz si Dwarf Planet" src="http://194.88.148.40/?mmid=df0ff28df018b54a7" />


Dwarf Planet au dat-o bine cu o singura exceptie: piesa aia de i-au zis METALHEAD.ro e destul de ciudata si nu reprezinta nici pe departe spiritul nostru in ale rockului (cel putin partea clean). Asa ca ii rog oficial cu aceasta ocazie sau sa-i schimbe titlul sau sa scoata partile de voce clean ca altfel se lasa cu boicot :))

Update ora 18:24 - Se pare ca cineva a inteles gresit gluma mea legata de piesa METALHEAD.ro asa ca o voi scrie raspicat ca sa se vada si sa se inteleaga fara drept de apel: ERA O GLUMA ! Chill !) Si ca o nota, vocea clean pica foarte bine peste piesele Dwarf Planet !


Punctul culminant al showului bucurestenilor au fost cele doua piese unde la a doua chitara a fost invitat chitaristul Vita de Vie, Cezar Popescu, un mare colos al corzilor romanesti, om care stie sa le cante din struna de la alternative la metal pana la experimental, ca asa ii sta bine unui mare artist.

Dwarf Planet au starnit ceva plete in club, au adunat aplauze dupa fiecare piesa ba chiar au fost si bisati (de doua ori!). E bine ! Suna bine, e nevoie pe toate piesele de inca o chitara, dar, in timp se vor aranja din mers ! Bravo Dwarf Planet ! Nota 10 si nu mai puneti botul la documentarele de pe Animal Planet :)


O pauza de vreo jumatate de ora a mai strans vreo 50 de oameni in club, asa ca Implant Pentru Refuz au bagat cu Suburbia aproape plina (in fata scenei). Setlistul pot spune ca a fost clasic acoperind mai toate albumele accentul punandu-se ca de obicei pe piese de batalie si razboi, adica pe acele catrene sociale care se potrivesc de minune cu situatia politica din timpurile noastre.

Implant Pentru Refuz au fost si sunt probabil una dintre putinele trupe care au mai ramas pe metereze si care vor prin muzica sa protesteze in adevaratul sens al cuvantului (au mai fost si altii, dar s-au lasat din varii motive). Timisorenii s-au adaptat foarte bine in noua formula si pot spune ca live suna din ce in ce mai dur, mai modern metal cum imi place mie sa zic in ciuda carcotasilor pentru care muzica metal s-a oprit la Manowar si Metallica prin 91.

Implant Pentru Refuz si Dwarf Planet


Am ramas destul de surprins (sau nu) sa vad ca trupa a fost bisata de 5 ori. Rar am mai prins asa ceva pe meleagurile noastre. In concluzie un show bestial, animat, cu un public de nota 10 si o trupa pe masura !

Prima Rockoteca METALHEAD din Suburbia, Friday Rocks , desi a inceput in jur de ora 00:30, a strans peste 250 de persoane pana in jurul orei 4:30 dimineata. Va asteptam si saptamana viitoare incepand cu ora 22:00 !

Cam atat de la Suburbia deocamdata.

Morrison

Galerie foto Implant Pentru Refuz si Dwarf Planet la SuburbiaDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook