Interviu cu IPR

05 Martie 2008 Morrison

Interviu cu IPR
Share pe Facebook
In asteptarea concertului de pe 15 martie din Live Metal Club, ne-am gandit sa stam putin de vorba cu Implant Pentru Refuz. Ce se mai intampla cu trupa si cu scena underground aflati din interviul de mai jos.

Salutare si bine v-am regasit. O sa trec direct la subiect si anume la albumul nou, un material mai dur decat poate suporta piata de mainstream din Romania. La ce sa ne asteptam mai exact?

Monolith este un crossover metal material la care s-a lucrat cativa ani. Este mult suflet si multa munca in acest album.Noi consideram ca este cel mai complet material IPR... dar vin urmatoarele care cu sigurantza-l vor detrona :)Se pare ca o parte din versurile IPR au fost preluate si de catre galeria Poli Timisoara. Aveti idee cum s-a intamplat acest lucru?

Noi suntem prieteni cu o parte din galeria Poli Timisoara, ei sunt in primele randuri la concertele noastre si astfel, la fel cum sprijina echipa de fotbal de pe Bega, asa ne sprijina si pe noi.

Sa vorbim putin si despre Monolith. Acum la finele turneului de promovare, cat de multumiti sunteti de feedback-ul discului? Ati reusit sa va clasati pe primul loc in topul Metalhead pentru Best Romanian Album. De asemenea, topul Metalhead nu este singurul in care ati reusit sa atingeti pozitii inalte.

Feedbackul pe care l-am primit in revistele si pe site-urile de specialitate despre Monolith este cat se poate de bun, magulitor chiar in unele locuri , am lucrat mult la acest material si l-am realizat asa cum ne-am dorit noi, nefiind ingraditi de nici un fel de bariere impuse de obicei de casele de discuri. Este un album produs independent, de catre Implant Pentru Refuz.

Interviu cu IPR

Ceea ce nu ne multumeste este vanzarea lui si aceasta datorita faptului ca publicul din Romania nu este un consummator de muzica pe CD-uri originale, el preferand sa faca download de pe net in mod gratuit. Acesta este un semnal de alarma si pentru celelalte trupe care doresc sa scoata albume independent de marile case de discuri care au la indemana marketingul agresiv.Cat de mari au fost costurile pentru Monolith? Pentru ca sa fim sinceri, discul este probabil cel mai bun produs existent pe piata underground din Romania.

Multumim pentru apreciere, au fost costuri destul de mari, nu dam cifre, costuri care tot noi le-am suportat.costuri pe care inca ne chinuim sa le acoperim

Si crezi ca acest "sacrificiu" se merita in contextul in care scena underground nu are mari sanse de a deveni o industrie in adevaratul sens al cuvantului?

Devine industrie doar atunci cand materialul apare sub egida unei case de discuri consacrate care dispune de mai multe parghii, de metode de vanzare mai mult sau mai putin ortodoxe. Nu exista case de discuri in Romania care sa promoveze trupe ca Implant Pentru Refuz, Altar, Coma, Luna Amara, Era Ticalosilor, Coroziv, Protest Urban, Crize, Sart.ma opresc aici cu toate ca lista poate continua cu multe nume.

Sacrificiul survine atunci cand incepi sa constientizezi ca toata lumea stie si apreciaza albumul, DAR nu il cumpara pentru ca prefera mp3-ul gratuit de pe net.Este greusi totusi , mai bine decat acum 10 aniO trupa ca oricare din cele amintite mai sus, cu albume scoase, cu concerte pe scene mari si alaturi de nume mondiale, intr-o tara cu o industrie underground, ar fi in acest moment in plin turneu

La noi nu este infrastructura,nu sunt emisiuni, nu sunt posturi de radioTRIST!!!

Ce mai face trupa HAOS?:) Stiu ca la finele anului trecut ati cantat o piesa cu Andrei.

Cu Andrei o sa mai colaboram de cate ori se va ivi ocazia pentru ca ne-a placut maniera in care piese vechi Haos pot fi interpretate de IPR. Daca reusim,poate-l aducem si la Bucuresti.

Pe afisul concertului de pe 15 martie, apareti sub titulatura de "tenori":). V-ati imaginat vreodata in postura de tenor al muzicii underground?

Nu cred ca ne mai imaginam nimic,cert este ca ne traim visul.De mici ne doream sa cantam,ne visam pe scena.Am ajuns aici si suntem recunoscatori.Oful nostru este ca nu stim ce se poate intampla de aici inainte.La genul nostru de muzica, la "piata muzicala" din Romania, probabil acesta este capatu'. Asta nu inseamna ca renuntam, avem deja 2 piese noi si lucram la alte ideiPentru ca tot vorbim de concertul din 15 martie, la ce sa ne asteptam din partea Implant Pentru Refuz? Presupun ca vom avea parte si de cateva piese de pe viitorul album.

Tocmai spuneam mai sus ca avem piese noi, nu vom canta aceste piese pentru ca inca ne promovam albumul Monolith.A trecut ceva vreme de la lansarea lui, a avut timp sa se sedimenteze in urechile prietenilor nostri iar acum trebuie sa le auda live.

In plus avem o experienta neplacuta cu Monolith, cantam deja aproape jumate de album in momentul in care am lansat materialul si nu vrem sa repetam figura asta. Dorim sa stiti ca se lucreaza, nu stam, dar nu vom lasa sa scape asa de curand ideile la care lucram

Ok, mersi mult pentru interviu. Ne vedem pe 15 martie! Salutari din partea Metatalhead Romania!

Multumim si noi, ne vedem in 15.03

Fane vs. IPR

Comenteaza

CiuF la 06.03.2008 00:00

User Avatar Picture din pacate nu se mai cumpara CD-urile deloc in RO....si in Brasov nu le gasesti de exemplu. A trebuit sa il comand de pe net ca altfel ascultam si eu empetreiuri ca tot taranu care nu poate sacrifica 4 beri pe un CD cu o trupa pe care vrea sa o sustina...rusine! raspunde

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook