Melodeath Spotlight No. 6: In Flames

de Chris Chris

Melodeath Spotlight No. 6: In Flames


Salutari in primul rand, Melodeath Spotlight se vrea a fi un articol de dimensiuni mici ce se axeaza pe recomandarea si introducerea in muzica unei trupe din aria melodic death metal.

Trupa de azi: In Flames

Daca stau sa ma gandesc, nu prea am cui sa-i mai prezint trupa In Flames, probabil numele ce este in mintile multora cand spui melodic death metal. Am stat putin si am luat in considerare daca mai era nevoie sa vorbesc despre In Flames, iar pe de o parte este adevarat ce am zis mai devreme. De cealalta parte, ma gandesc si la cei care au inceput sa asculte trupa cu lansarile lor mai recente si nu cunosc asa bine trecutul, insa nu vreau sa intru in discutii de poser-eala si sellout pentru ca este pe langa subiect.

Ok, pe scurt scurt In Flames s-a format in 1990 si vine din faimosul oras Gotheburg, Suedia. Alaturi de Dark Tranquillity si At the Gates au ridicat subgenul, dupa ce Carcass cu albumul Heartwork avea sa-l creeze. Are la activ 10 albume lansate.

Lunar Strain (1994)

Am luat separate albumul acesta fata de restul perioadei ce urmeaza deoarece Anders Friden nu este vocal. Primul album In Flames a fost inregistrat alaturi de Mikael Stanne (Dark Tranquillity) ca vocal. Album contine de asemenea si cateva elemente folk ce-l face cu atat mai interesant. Este un debut incredibil, insa datorita albumelor ce urmau sa apara, a ramas in umbra.

In flames de pe Lunar Strain (1994)



The Jester Race (1996) – Whoracle (1997) – Colony (1999) – Clayman (2000)

Aceasta este perioada pentru care In Flames este cel mai bine cunoscuta si cea mai apreciata. Sunetul nu s-a schimbat drastic intre aceste albume, insa Colony si Clayman si mai melodice decat The Jester Race si Whoracle.

Lord Hypnos de pe The Jester Race



The hive de pe Whoracle



Embody the invisible de pe Colony



Suburban me de pe Clayman




Reroute to Remain (2002) – Sountrack to Your Escape (2004) – Come Clarity (2006)

Reroute to Remain marcheaza albumul unde a inceput sa se dilueze din sunetul melodeath in favoarea unui sunet…modern.

The quiet place de pe Sountrack to Your Escape



A Sense of Purpose (2008) – Sounds of a Playground Fading (2011)

Melodeath-ul a disparut vizibil in dauna noului sunet de alternative metal, cu un vocal mai accesibil, dar si cu chitarile vizibile din nou.

Alias de pe A Sense of Purpose



Recomandarea mea de final este albumul Colony.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: