Biografie Vama Veche



Vama Veche

Genuri muzicale:
Alternative

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Coma  Green Day  Muse

Istoria trupei incepe in septembrie 1996. Intilnirea membrilor frizeaza regula "doua marimi egale cu a treia sint egale intre ele". Pe scurt:

Liviu ii povesteste lui Tudor intr-o noapte de vara ce statea sub semnul lui Eliade despre intentia de a creea o trupa si despre intilnirile lui muzicale cu un pianist. Tudor este entuziasmat. Seara urmatoare, Traian (pianistul) intilneste intr-un bar un baiat ragusit, ce parea ca are voce. Era Tudor. Povestea se tese usor... usor...

   Repetitiile scot la iveala 3 personalitati mai mult sau mai putin paranoice si o melodie ce avea sa devina hit-ul anului 1997: "Nu am chef azi" ale carei versuri au fost scrise in 10 minute intr-un moment in care trupa era despartita fara sa fi avut posibilitatea de a concerta. Personalitati paranoice? Putin spus. Primul concert are totusi loc in Laptaria lui Enache, joi 28 noiembrie 1996.

   La 1 martie 1997 dintr-o joaca muzicala "treaba" devine serioasa si trupa deschide in fata a 10000 de oameni concertul Page & Plant (Led Zeppelin) la Bucuresti. Este o experienta care ii marcheaza pe toti si in acelasi timp ii propulseaza printre primele trupe din Romania. Urmeaza prezenta intr-o multime de emisiuni radio si TV. Povestea merge mai departe...

   Trupa urca in topuri: melodia anului, trupa anului, basistul anului, albumul anului 1997, nominalizare pentru cea mai buna trupa rock la premiile Ballantines ProTV 1998, discul de aur - Casa de discuri Tempo Music. Pe fondul acestui succes trupa se implica in activitatea teatrala romaneasca, fiind solicitata sa compuna si sa interpreteze live muzica spectacolului de succes "Regele si cadavrul" de la teatrul national Bucuresti.
La ora actuala, trupa are trei albume scoase pe piata, al doilea impreuna cu o orchestra formata din 8 instrumentisti, incercind astfel sa-si defineasca atit stilul cit si propria idee de sound. Acest al doilea album, Vama Veche, s-a vindut in peste 200.000 de exemplare, fiind cel mai bine vindut album al de pina atunci.

  In anul 2000 trupa a avut Turneul Povestea merge mai departe care a acoperit 15 orase mari ale tarii si la care au participat peste 400.000 de spectatori.

Trupa s-a despartit dupa lansarea albumului Fericire in Rate in 2006, rezultand doua trupe: Vama si Trupa Veche,