Biografie Haggard



Haggard
Grupul Haggard, alcatuit din 16 membri, din Munich, isi are radacinile atat in muzica death metal cat si in cea clasica si medievala. Albumele combina momente clasice (violoncel, flaut, oboi, harpa, vioara si voce feminina) cu riff-uri metalice, voce growl si violenta de death metal.
Incepand ca un cvartet de death metal experimental in 1991, Haggard, fondata de Asis Nasseri, au pornit pe calea influentelor clasice patru ani mai tarziu, recrutand un violonist, un violoncelist, o soprana si un pianist, ca membri permanenti in trupa.
Materialul de debut, "And Thou Shalt Trust.....the Seer", esa bazat pe o poveste, la fel ca doilea album, de asemenea de mare succes, "Awaking The Centuries". Chiar mai matur si cu mai multa experienta, grupul Haggard a readus la viata pe astrologul francez Michel de Notredame - cunoscut sub numele de Nostradamus - din profetiile sale intunecate, inspirand o scanteie mitica, sonora in viziunile sale lirice si lansand o energie incredibila.
Pe "Eppur Si Muove", Haggard, care acum intruneau 20 de membri, se concentreaza asupra personajului istoric Galileo Galilei, invitand publicul la o calatorie in trecut, mai exact in secolul 16. Anul acesta formatia va lansa un nou album, intitulat "Tales of Ithiria". Autenticitatea lingvistica a trupei Haggard este intarita de folosirea limbilor italiana, germana, latina si engleza. Publicul roman va avea ocazia sa ii vada live pe Haggard, pe 15 iunie, in cadrul festivalului Artmania 2007.

Stil: Experimantal Death/Symphonic Metal
Componenta:
Claudio Quarta - chitara      
Asis Nasseri - voce, chitara     
Luz Marsen - tobe     
Kathrin Hertz - violoncel     
Hans Wolf - pian, clape     
Florian Bartl - oboi     
Fiffy Fuhrmann - cromhorn, voce    
Steffi Hertz - viola     
Michael Stapf - vioara     
Veronika Kramheller - voce     
Michael Schumm - percutie    
Mark Pendry - clarinet     
Andreas Peschke - flaut     
Judith Marschall - vioara     
Andi Hemberger - voce     
Robin Fischer - bass     
Ivica Percinlie - vioara     
Susanne - voce     
Johannes Schleiermacher - violoncel

Discografie:
And Thou Shalt Trust... the Seer (1997)
Awaking the Centuries (2000)
Awaking the Gods: Live In Mexico (2001)
Eppur Si Muove (2004)
Tales of Ithiria (2007)
HAGGARD
www.haggard.de
www.myspace.com/haggard2007