Biografie Ministry



Ministry
Ministry este o trupa americana de industrial metal, formata de Al Jourgensen, in 1981. Componenta initiala a trupei era compusa din Jourgensen si Stephen George. Stilul promovat de trupa era un New Wave pop cu ceva influente de industrial. Primul LP, With Symphaty, a fost lansat sub egida Arista Records in 1983, iar in scurt timp a ajuns in Billboard Top 100.
La jumatatea anilor 80, Jourgensen a incetat colaboarea cu George si Arista Records. Urmatorul LP, a fost realizat integral de catre artist. Muzica de pe Twitch, era un electronic dance, fara influente pop, cu un sound mult mai agresiv. Discul este esential pentru istoria muzicii industriale si new-wave.
Dupa Twitch, Jourgensen a realizat probabil cea mai importanta schimbare din cariera Minsitry si anume introducerea chitarii electrice. Acesta l-a adus in trupa si pe basistul Paul Barker. Alaturi de tobarul William Rieflin, Ministry au inregistrat The Land of Rape and Honey. LP-ul a continuat succesul in muzica underground, iar in ziua de azi este considerat un clasic al genului. Albumul a fost promovat de un turneu, in 1988.
Urmatorul disc, The Mind Is a Terrible Thing to Tase, a fost la fel de apreciat ca si precedentul. Ambele discuri aveau un sound unic, insa acesta era un pic mai agresiv, cu o orientare spre metal. Datorita complexitatii partiturilor de percutie, Jourgensen a apelat la un al doilea tobar, Martin Atkins.
In anii 90, Jourgenson si Barker si-au extins ideile intr-o sumedenie de proiecte separate. Barker a lansat un material solo intitulat Lead Into Gold, in timp ce Jourgensen a produs materialul Rabies, al celor de la Skinny Puppy. Atkins is Rieflin au format trupa Pigface.
Ministry au ajuns in mainstream odata cu piesa Jesus Bulit My Hotrod. Clipul video a fost difuzat pe MTV, iar trupa a sustinut un turneu in cadrul manifestarii Lollapalooza. A urmat un nou LP, Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs, probabil cel mai "metal" album din cariera trupei. Psalm 69 a devenit cel mai de succes album al trupei.
In 1999, William Tucker s-a sinucis. Ministry au inregistrat ultimul album de studio, pe care l-au dedicat acestuia. Pentru Dark Side of the Spoon, trupa a incerca sa schimbe putin soundul, prin introducerea unor synthuri melodic, similare cu primele albume.
Ulterior, Jourgensen a decis sa lanseze ultimul album din cariera trupei, intitulat The Last Sucker. Discul a fost lansat pe 18 septembrie, 2007. In iulie, trupa a lansat Rio Grande Dub, un disc ce contine remixuri ale unor piese extrase de pe Rio Grande Blood. Urmatorul turneu american este programat pentru luna martie, 2008.

Stil: industrial metal/heavy metal/synthpop

Componenta:
Al Jourgensen (voce)
Tommy Victor (chitara)
John Bechdel (clape)
Sin Quirin (chitara)
Paul Raven (bas)
Jimmy DeGrasso (tobe)

Discografie:
With Symphaty (1983)
Twitch (1986)
The Land of Rape and Honey (1988)
The Mind is a Terrible Thing to Taste (1989)
Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs (1992)
Filth PIG (1996)
Dark Side of the Spoon (1999)
Animositisomnia (2003)
House of the Mole (2004)
Rio Grande Blood (2006)
The Last Sucker (2007)
MINISTRY
www.ministrymusic.org
www.myspace.com/ministrymusic