Biografie Sex Pistols



Sex Pistols

Genuri muzicale:
Punk

Trupe similare:
Green Day  Paramore  Ska-nk  ROCKON  Prodigy  Niste Baieti  Bad Religion

Sex Pistols au fost printre cele mai influentabile trupe engleze de punk rock. Formata in Londra, formatia era compusa din Johnny Roten (voce), Steve Jones (chitara), Paul Cook (tobe) si Glen Matlock (bas). Desi cariera initiala a durat doar 3 ani, The Sex Pistols au fost catalogati de BBC, drept cea mai buna trupa engleza de punk. Formatia este recunoscuta pentru formarea curentului punk in Marea Britanie.
Grupul a aparut ca un atac impotriva miscarii progressive rock si pop. Formatia a creat diverse controverse ce a captivat populatia Angliei, dar a eclipsat muzica. Concertele si turneele au reprezentat o adevarata provocare pentru fortele de ordine, datorita conflictelor dintre acestia si public. Pisa God Save the Queen a fost considerata drept un atac la adresa monarhiei si nationalismului britanic.
In februarie 1977, Matlock a parasit trupa. Potrivit unor zvonuri, acesta a fost dat afara pe motiv ca era fan The Beatles. Acesta a fost inlocuit de catre Sid Vicious, poreclit "the ultimate Sex Pistols fan". In acelasi an, Sex Pistols au semnat cu A&M Records, in fata palatului Buckingham. Dupa 6 ziel, casa de discuri a rupt contractul. Ulterior, a urmat un contract cu Virgin Records.
Al doilea single ,God Save the Queen, a fost catalogat drept un atac asuprea reginei Elisabeta a 2-a. Piesa a ajuns pe locul 1 in topurile nationale. Chiar daca piesa ocupa primu loc, posturile de radio nu au difuzat piesa, la cererea exclusiva a reginei. Ultimul concert al trupei in Marea Britanie, a avut loc in Huddersfield, in ziua de Craciun.
In ianuarie 1978, trupa a pornit intr-un turneu prin sudul Americii. In decursul a 2 saptamani, Sid a ajuns dependent de heroina. In timpul unui concert in Memphis, Sid a fugit pentru a cauta droguri. Pe 17 ianuarie 1978, Rotten a anuntat plecarea sa din trupa. Vicious a plecat in New York in timp ce McLaren, Cook si Jones au plecat in Rio de Janeiro.
Vicious a inregistrat un album solo, intitulat Sid Sings. In 1978, Nancy (prietena lui Sid) a fost gasita moarta in camera sa de hotel. Politia a stabilit ca artistul este vinovat de moartea sa, drept urmare l-au arestat. Artistul a murit 5 luni mai tarziu, pe data de 2 februarie 1979, in urma unei supradoze de heroina.
Componenta trupei s-a reunit in 1996 pentru un turneu de 6 luni, intitulat Filthy Lucre Tour. In noiembrie 2005, the Sex Pistols au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame, o onoare pe care acestia au refuzat-o. Componenta originala va sustine un concert aniversar in Londra, pe 8 noiembrie.

Stil: punk rock/rock

Componenta:
Johnny Rotten - voce
Steve Jones - chitara
Paul Cook - tobe
Glen Matlock - bas

Discografie:
Never Mind the Bollocks, Hre's the Sex Pistols (1977)
SEX PISTOLS
www.sex-pistols.net