Adrian Mihai (UN NU, Hathor): Pe scena noastra nu se castiga

10 Ianuarie 2013 Pruna Andrei

Adrian Mihai (UN NU, Hathor): Pe scena noastra nu se castiga

Probabil ati auzit de trupa galateana Hathor, infiintata de catre fratii Marius si Adrian Mihai. In cei 17 ani de activitate, Hathor si-a castigat pe drept statutul de “trupa pioniera” in scena metal autohtona. In ultimii ani, Hathor a avut o perioada de pauza, dar in 2012 s-au reunit si au pornit din nou in tara sa concerteze.


Tot in acest timp, cei doi frati Mihai au reusit sa isi gaseasca timp pentru ca sa infiinteze doua proiecte separate. Astazi vorbim despre proiectul UN NU, trupa infiintata in toamna anului 2012 de catre Adrian. UN NU este o formatie ce imbina mai multe stiluri, de la rap metal pana la hardcore si elemente de dubstep. Trupa spera ca pana la sfarsitul lui martie sa lanseze primul material discografic, intitulat “Never Give Up” ce va cuprinde sase piese propii. Mult mai multe detalii despre viitorul trupei, gasiti in interviul de mai jos.


M: Salutare, Adi! De curand ai infiintat un nou proiect, UN NU, care dupa spusele unora, ar purta titulatura de “prima trupa de rap metal” din Romania. Poti sa ne faci o scurta prezentare a acestui proiect pentru cei care nu au auzit inca de voi?


Am vazut ca avem o titulatura de genul, dar nu pot sa zic ca asa este pentru ca nu am cunostinte despre asta. Trupa UN NU se axeaza pe pasaje de rap metal, hardcore, dubstep, nu pot zice ca mergem pe un anumit model sau gen, fiecare vine cu idei atunci cand compunem o piesa si vedem la urma ce iese. Din trupa UN NU fac parte M.Florin-bass (fost membru Y-Grec), Andrei V.-voce (fost membru Y-Grec), Ionut-clape/sintetizator (fost membru Akantyss), Ciprian-tobe (fost membru Akantyss) si eu, Ady-chitara (actual si in Hathor)


M: Cum v-ati ales acest nume, UN NU? Are o semnificatie anume?


Ideea mi-a venit in momentul cand m-am gandit la un logo al trupei, sa fie simetric in primul rand. Primul cuvant care mi-a trecut prin minte a fost “NU”, pentru ca e un cuvant puternic plin de semnificatie. E mare lucru sa poti sa te opui la ceva si sa zici cu glas tare ce gandesti. Partea cu “UN” e legata de simetrie si de hotararea de a nu te repeta, adica e nevoie de un singur nu ca sa te opui, nu de prea multe explicatii.


M: Cum de ti-a venit aceasta idee de a infiinta o trupa de rap metal? Ai vrut sa canti ceva diferit fata de ce canta Hathor sau crezi ca se castiga mai bine pe scena noastra cu acest gen de muzica?


Ideea era in mintea mea de multa vreme, dar din diferite motive nu am reusit sa o realizez, recunosc ca trupa Clawfinger m-a inspirat in aceasta idee.
Pe scena noastra nu se castiga, asta o stiu din propria experienta, nu din cauza aceasta am facut aceasta trupa. Daca exista un onorariu la concerte, uneori nu acopera nici drumul sa nu mai zic de mancare si cazare, iar in cele mai bune cazuri acopera ce am enumerat plus plata salii de repetitie pe o luna. Eu personal cant din placere, nu pentru bani, daca ies si aia, nu se supara nimeni dar nu fac compromisuri.


M: Interesant. Care sunt trupele care va inspira pe voi muzical si ce teme abordati in versurile voastre?

Asta e o intrebare care cred ca trebuia adresata la fiecare membru in parte pentru ca eu cu chitara merg pe Clawfinger/Pain/Rammstein/etc, toba - pasaje de rave/tehno/hardcore/etc, clapele cu pasaje dubstep/tehno/industrial, bass-ul puncteaza si da balans la tot aranjamentul orchestral…vocea pe rap/harcore/metal si fiecare din membrii e influentat de muzica pe care o asculta.Versurile sunt legate de societate,politica, prostia omeneasca si intamplari de zi cu zi de care ne lovim. Nu suntem scriitori desavarsiti si recunosc ca apelam la prieteni sa ne faca versurile, noi doar le impunem tematica.


M: Ati sustinut pana acum trei concerte: doua in Galati si unul in Bucuresti, in Ageless Club. Cum a reactionat audienta?


Spre surprinderea noastra,desi au fost doar niste cantari in deschidere la alte trupe, publicul a reactionat bine, cu laude si urari de bine dupa. Speram sa iasa bine,dar au fost peste asteptarile noastre reactiile celor din sala si le multumesc pentru apreciere cu aceasta ocazie.


M: In afara de aceste concerte, planuiti si altele in acest an? Unde v-ar putea publicul sa va vada?

Noi nu planuim nimic, in functie de cerinte, de locurile unde o sa fim acceptati sa cantam, postam pe pagina noastra de Facebook: www.facebook.com/TrupaUNNU (un singur like si esti abonat si pus la curent cu tot ce se intampla). Speram sa prindem ceva festuri in anul asta, dar asta tine numai de organizatori.


M: Pe canalul tau si al unui membru din trupa, ati publicat mai multe inregistrari cu concertul vostru din Galati in care ati cantat unele piese propii, dar care nu au fost inca trecute prin studio. Planuiti sa lansati un album sau un EP de debut in 2013?

Lucram deja la un material audio, am terminat cu tobele acum se lucreaza la clape urmand sa intram sa tragem si restul de instrumente. Pana in luna martie cred ca o sa se poata asculta piesele masterizate si finisate. In plan avem si un videoclip ca urmator pas, apoi vedem in functie de cate piese sunt, de banii disponibili, daca scoatem un EP sau direct un album.

M: Ma bucur sa aud asta. Crezi ca veti putea suporta financiar lansarea unui album? 2013 se pare ca va fi un an si mai greu decat 2012 si stiu ca multe trupe tinere se lasa descurajate in fata acestei situatii.


Incercam sa gasim sponsori pentru multiplicarea, grafica si printarea copertilor, nu ne permitem decat inregistrarea materialului,speranta moare ultima.


M: Cei care au auzit si stiu de formatia Hathor te stiu pe tine ca “persoana cea mai calma din trupa”. Cum de ai ajuns sa primesti aceasta titulatura sau este doar o imagine falsa ce s-a conturat in jurul tau?

In general sunt calm,dar nu incerca sa ma enervezi! Faptul ca sunt mereu la cantari cu sticla de suc (nu zic ce, sa nu fac reclama) poate ca din aceasta cauza. Sunt si sofer nu numai chitarist si trebuie sa conduc dupa cantare spre casa si nu imi permit sa beau.


M: Inteleg. Cum arata lumea perfecta in viziunea ta? Ti-ai imaginat-o vreodata?

E o intrebare prea personala si daca as zice ar crede toti ca sunt nebun, nu ca nu ar fi adevarat.


M: Unde ti-ar face extrem de multa placere sa cantati? In afara probabil?

In locurile unde imi este apreciata muzica si publicul se simte bine, nu sufar festivalurile unde stau 1000 de oameni in fata doar ca sa prinda loc pentru urmatoarea trupa.


M: Iti multumesc mult pentru interviu si timpul acordat. Ultimele cuvinte iti apartin.


Salutare si multumesc si eu pentru ocazia de a vorbi despre noua mea trupa, UN NU.


UN NU:


http://www.facebook.com/TrupaUNNU
http://www.reverbnation.com/unnuband

UNNUyoutube


Realizat de: Pruna Andrei


Concerte recomandate: