Blitzkrieg: L.O.S.T. (interviu)

11 August 2014 Alin Pildner

Blitzkrieg: L.O.S.T. (interviu)


Continuam seria interviurilor-fulger, de data aceasta avandu-l invitat pe Vlad Busca, basistul trupei L.O.S.T.



1. Salut. De ce va cheama cum va cheama? De unde numele trupei?
Daca iti spun va trebui ca apoi sa te ucid.


2. Daca trupa nu se chema cum se cheama, care era varianta doi cand i-ati ales numele?

Ceva legat de Meta4.


3. Care e cel mai groaznic show la care ati cantat vreodata? Ma refer, evident, la conditii.

Nu a fost groaznic, ci ciudat. La Brasov, prin 2006, la Rectorat, scena si sala erau ca de camin cultural iar statiile de chitara aveau mufe cu 5 picioruse. La fel, anul asta in Bulgaria am cantat intr-un apartament, dar a fost super tare.


4. Care e cea mai buna piesa a voastra si de ce?
Nu pot sa zic care e cea mai buna, dar cea mai cunoscuta cred ca ramane “Ziua ce vine”, este si cea mai veche, este cea cu care practic ne-am lansat.


5. Daca ai fi putut canta in alta trupa romaneasca, in care ai fi cantat? Dar straina?
Cred ca am cantat in toate trupele romanesti in care am vrut: Tornado, Abigail, Cronos, L.O.S.T.. Trupa straina … hmm … ca sa zic doar una zic Paradise Lost. De fapt am zis asa pentru ca m-ati rugat sa bag ceva si de Metalhead Meeting.


6. Cand ai auzit prima oara de METALHEAD? Era de bine, sau de rau?

Am auzit prima oara de frac’su, dracu.ro. Era de bine. Si ne-am intalnit si cu tatal lor, unul de-si zicea Morrison, in studio la Recreate cand inregistram primul album “Last Breath” in 2004. Nu mai stiu daca era de bine.


7. Daca n-ai fi fost artist ce te-ai fi facut?

Daca nu ar fi fost muzica probabil ca as fi vandut droguri sau as fi fost in puscarie. Glumesc, dar imi place textul. Altfel, eu nu sunt artist. Deci as ramane ce sunt.


8. Daca ai organiza tu un festival unde trupa ta sa fie headliner, ce invitati ti-ai aduce? (sa zicem ca ai un buget monstruos de mare)

In primul rand mi-as vedea lungul nasului si nu as pune L.O.S.T. ca headliner. Apoi mi-as aduce trupele preferate pe care as vrea sa le vad ca headlineri in Romania, cum ar fi Anthrax sau Alice in Chains.


9. Ce alegi: Videoclip nou sau EP?
EP, clar. Pentru ca inseamna muzica noua, un pas inainte. Un video inseamna sa mai incalzim un pic ciorba.


10. Care a fost primul concert la care ai cantat? (nu neparat cu trupa ta, tu, ca artist)
In 1992 cred, la Preoteasa, cu Tornado, Balul Bobocilor din Gh. Lazar. Am cantat coveruri Guns, Nirvana si Sex Pistols. A fost epic, adica razi cu lacrimi daca vezi, trebuie sa imi fac curaj sa pun ceva pe youtube pana la urma.

11. Pune-ne si tu o intrebare si noi raspundem :)
Cu cat se poate cumpara metalhead.ro?

Metalhead: Cu cat am bagat in el pana acum plus 20% pentru pachetul majoritar :) Adica, cam cat va costa DVD-ul L.O.S.T. Headlining Wacken Open Air


Concerte recomandate: