Crize: Scopul acestui concert este exact inchiderea unui cerc (interviu)

16 Noiembrie 2012 Chaos Lore

Crize: Scopul acestui concert este exact inchiderea unui cerc (interviu)

Trupa cu care multi dintre noi ne-am trait copilaria sau adolescenta, Crize, va sustine un concert de renunire in curand. Cu aceasta ocazie am vorbit cu Ionut Cojocaru, membru fondator Crize, iar interviul poate fi citit mai jos.

Formatia Crize a anuntat faptul ca se va reuni pentru un concert in data de 23 noiembrie 2012. Evenimentul ce se va desfasura sub numele Killing Each Other Since 2001 va avea loc in clubul Fabrica din Bucuresti. Pretul unui bilet este de 20 lei, biletele putand fi achizitionate la intrarea in club. Accesul este permis cu incepere de la ora 20:00.

Show-ul va contine piese de pe EP-ul de debut (Refulari - 2002), de pe albumul The New Beginning (2005), de pe EP-ul ...for the Damned (2006) si de pe albumul nelansat inca.

Concertul este o calatorie prin cei aproape 12 ani care au trecut de la infiintarea trupe. O reprezentatie in care vom participa impreuna la inchiderea unui cerc, inceputul, traictoria, si sfarsitul. Singurul care da posibilitatea unui nou inceput.


Salut, Ionut! Se reunesc Crize. Concert de renuniune pentru ca doru-i mare sau de ce? :) Cine a venit cu ideea?

Salutare! Da, facem un concert de "revedere" si de "la revedere". De revedere pentru noi si pentru cei care vin sa ne vada si de "la revedere" pentru ca nu stiu cand o sa mai vedem CRIZE pe scena. Nu conteaza cine a venit cu ideea, conteaza ca am reusit sa ne adunam si sa incercam sa facem "o incheiere" frumoasa, memorabila chiar. :)

Ati decis asa, deodata, sau a fost o faza gandita asta cu reunirea trupei?

Am decis ca acum este momentul cel mai bun. Timpul asta trece prea repede si un concert CRIZE mai incolo ar fi prea prea tarziu. Cel mai bine e acum! Mai devreme nu s-a putut, mai tarziu ar fi prea tarziu.

Ce inseamna pentru tine trupa Crize?

Multe vremuri frumoase, multe, multe, multe. Inseamna 11 ani in care am incercat sa fac ceva pe plan muzical, si am invatat multe, multe le aplic cu actuala mea trupa BREATHELAST(https://www.facebook.com/Breathelast). Sunt multe lucruri de facut ca sa scoti capul din mlastina asta underground din Romania si pe langa asta este si mai greu sa iti gasesti oameni care sa vrea sa faca treaba cu adevarat.

Vor mai fi si alte show-uri in categoria asta de 'concert de revenire' pentru voi sau acesta e singular?


Din pacate sau din fericire, asa cum am mai spus mai sus, cred ca o sa fie unic evenimentul asta!

Daca acest concert de reunire de pe 23 noiembrie va avea succesul asteptat, v-ar putea motiva sa va reuniti de tot?

Dupa parerea mea, scopul acestui concert este exact inchiderea unui cerc, este o intoarcere de unde am plecat, o imagine completa CRIZE, pornind din 2001 si pana in vremurile nostre, si nu degeaba trupele din deschidere sunt tot trupele in care unii dintre membrii CRIZE activeaza. Ma gandesc ca se inchide cercul CRIZE si fiecare isi vede de viata lui, cu trupa lui. Se poate spune si ca acest concert este o prezentare pentru cei care vin sa asculte CRIZE la concert a trupelor noastre de acum.

Ce trupe au mai fost invitate sa participe la eveniment si pe ce criteriu le-ati ales?

BREATHELAST( Mihai si Ionut aka Carlos), SHESDEAD ( Shole), M-51 ( Vladutz). Se poate spune si ca acest concert este o prezentare a trupelor noastre de acum pentru cei care vin la concert sa asculte CRIZE si poate fi asa ca o atentionare pentru ei: "vedeti ca de acum ne gasiti mai mult aici, aceste trupe".

Vor pregati si trupele invitate ceva special?

Nu stiu ce vor pregati trupele invitate, intreaba-le pe ele asta! :))

Auzi, dar cum este sa canti intr-o formula atat de exotica, cu trei chitaristi, sase basisti, doi tobari, doi vocali?

Vor fi in total 12 membrii CRIZE pe scena pe 23 noiembrie: 3 vocali, 3 chitaristi, 4 basisti, 2 tobari si doar Mircha la butoane. Am inceput pe pagina oficiala a trupei(https://www.facebook.com/CrizeOfficial) sa prezint, pe rand, membrii. Cine e curios sa vada, poate intra sa vada.

Cum a fost atunci, cum este acum?

Este diferenta mare sa stii. Acum e foarte putin timp, dar in schimb e ceva experienta si scule bune pe care sa cantam, inainte era exact invers. Asta e, trebuie sa ne descurcam oricum, oricand.

Dintre toate componentzele trupei, care crezi ca a fost cea mai potrivita, naturala, pentru Crize?

Pfuaaaaa, in toate componentele m-am simtit bine, sunt diferente mari intre ele, toate mi se par naturale si potrivite pentru ca mereu am facut ce ne-a placut si nu ne-am uitat la altii care vorbeau aiurea. :)

Crezi ca o trupa precum Crize s-ar incadra mai bine in trecut, cand a activat, sau s-ar incadra mai bine in scena muzicala de acum?

S-ar incadra foarte bine in ambele situatii si asta datorita faptului ca de-a lungul timpului am trecut prin mai multe genuri de muzica si am gasi imediat ceva care sa ne placa si sa fie si actual.

Voi ati inceput cu alternative/crossover, apoi vajaind prin nu-metal, metalcore, deathcore. Care s-a simtit cel mai bine pentru voi?

Toate perioadele au avut ceva special, fiecare perioada a venit cu ceva nou, inedit.

Aveti un demo, un album The new beginning, un EP For the Dammned si un album nelansat. Ce se va intampla cu acest material nelansat?

Acest material nelansat probabil va sta alaturi de un alt material nelansat din 2004 (albumul Refulari), sper sa reusim sa mai punem cateva piese pe net, din cand in cand.

Merch se va gasi ceva la concert?

Da! Cu ocazia concertului CRIZE "Killing Each Other Since 2001", Trupa Crize si NoEyePatch Wear lanseaza noul tricou official Crize! Tricoul este disponibil DOAR prin precomanda la adresa: order@noeyepatch.ro. Pret: 59,99 Ron. Comenzile vor fi achitate si ridicate in seara concertului, pe data de 23 noiembrie, la intrare in Club Fabrica.

Tinem pumnii pentru concert! Succes!!

Multumim si noi mult si va asteptam la concert!


Concerte recomandate: