E-Force: Forta Voivod vine pentru prima data la Bucuresti (Interviu)

03 Octombrie 2012 Buvnitz

E-Force: Forta Voivod vine pentru prima data la Bucuresti (Interviu)

Vorbind de E-FORCE, automat se face conexiunea cu Voivod, datorita vocalului, in acelasi timp, basistului – Eric Forrest care a fost membru in formatia din spatiu intre anii 1994 si 2001, moment in care ei inregistrau masterpiece-urile Negatron si Phobos.

Dupa ce a parasit trupa, Forrest a creat E-Force, un alt monstru al thrash-ului pregatit sa distruga blestemata societate, experienta anterioara cu Voivod fiind foarte importanta si usor de observat cand dai play unui album lansat de E-Force. Trupa a avut de-a face cu ceva schimbari in line-up, de cand Eric a parasit Canada si s-a mutat in Franta, dar acest fapt nu a afectat deloc calitatea puternica a muzicii.

Asadar, aici se vor a fi aflate noi lucruri de la Eric Forrest, povesti mari si alte chestii importante gasite in aria metalului.

Cum merge treaba, Eric? Care e statusul curent al trupei?

Buna. Merge minunat! Statusul curent al trupei… hmmm… Ne pregatim sa distrugem Romania pe 7 octombrie. Haha! Pai, anul acesta o mare parte din timp am folosit-o pentru a aranja compozitiile (plus a mai completa cateva – lol), avand doar cateva show-uri in acest an. Anul trecut a fost unul foarte ocupat, asa cum va fi si 2013 datorita numeroaselor show-uri si turnee. Vom incepe sa inregistram noul album in noiembrie – decembrie 2012, pentru lansarea de la inceputul, sau mijlocul lui 2013… label/data urmeaza sa fie anuntate…

Asa ca in 2013 veti lansa cel de-al treilea album, The Curse of the c**t. Foarte interesant! Din ce am citit pana acum, mesajul are de-a face cu o boala a societatii, efectele feminine resimtite de cei din genul masculin, pe scurt, lucruri care au creat preconceptii despre sexe si despre rasa umana. Am dreptate?

Da, ceva de genul asta… Perversa Media! Subiecte care pot avea legatura cu oricine… dragoste/pofta trupeasca din toate punctele de vedere. Unele versuri au fost inspirate din niste moduri reale de a trai, tipuri de viata horror/crima/razbunare/tentatie. Sa zicem: OJ/Tiger Woods/John Bobbit/J. Ceaser/Phil Hartman, ca sa numesc cativa. Scriu despre puterea tuturor lucrurilor de genul asta – lol – adica felul in care situatiile se rastoarna, sa zicem cand o femeie frumoasa este implicate… Nu vorbesc negativ despre femei, dar vorbesc despre cat de puternice pot fi ele si aceste lucruri in lumea asta. Nu doar pentru metalisti, pentru toata omenirea… lol.

Cumpara bilete de pe METALHEAD



Crezi ca un astfel de tip de programare a creierului are legatura cu natura umana in general, sau cu natura celor complet lipsiti de personalitate si viata?

Pai, cu siguranta este natura barbatilor sa fie atrasi de femei frumoase pe parcursul primei vieti… asta e valabila si pentru unele fete, de asemenea… Si presupun ca indifirent de categoria in care esti, etc., etc., sunt de parere ca tine de individual ca ei sa decida ce vor ei si cum… Hey, chiar si broastele testoase fac sex, deci e vorba despre natura – lol… Cred ca Media, pervertita Media poate promova doar tentatia tuturor lucrurilor. Deci, cate putin din amandoua de fapt, dar realitatea ‘lumii virtuale’ cred ca poate manipula complet.

Inapoi la muzica, cam cum e atmosfera din studioul de inregistrari?

Vom incepe sa inregistram in casa tobarului nostru. De fapt, el are niste spatiu in subsol pe care l-a transformat in studio si ne pregatim sa incepem cu tobele/basul/chitarile/vocile si sa speram ca vom termina pana la sfarsitul anului… daca nu, la inceputul lui 2013… atmosfera? Pai, acolo este ceva echipament si spatiu, care impreuna fac lucrurile sa se intample! Lol – este un studio de casa, ceea ce nu pare putin frecvent astazi. Am inregistrat in cam 5/6 studiouri profi diferite in trecut, dar modul in care business-ul muzicii decurge, adica $/vanzari de album etc., e mai logic sa o faci in felul asta, decat sa cheltui tone de $ pentru nimic. Cred ca in final rezultatul va fi criminal! Bunul meu prieten, Kevin din Failing Flesh s-a oferit s ail masterizeze. Asa ca ma simt foarte increzator in privinta asta, luand in calcul toate punctele pro si contra, etc.

Dincolo de sound-ul cunoscut din materialele E-Force anterioare, ce alte stiluri muzicale, concepte si influente folositi pentru acest nou album?

Pai, eu compun intregul material. Unele dintre idei le am de ani de zile. Unele dintre ele au fost purificate si sunt inca in curs de a fi puse impreuna in cel mai bun mod posibil. Am o viziune privind felul in care E-Force suna si asa vreau sa fie… Cu cele mai bune parti si idei din primele doua albume, amestecate cu putin black and roll, cu un vibe de black metal, et voila! Incerc sa nu fac acelasi track/album de doua ori, dar e aceiasi atmosfera ca pe celelalte albume, doar ca mai bine facuta! Cred ca stii ce vei avea cand cumperi o noua inregistrare Ac/Dc / King Diamond / Overkill… Cam acelasi lucru si cu E-Force, doar ca sunt cateva lucruri ce au fost adaugate, cred ca se poate spune asa… dar as spune ca e un vibe heavy-thrash.

Cu privire la celelate proiecte in care esti implicat, pregatesti ceva nou? In legatura cu cel cu numele adorabil, Failing Flesh planuiesti ceva in directia asta?

Am terminat al treilea proiect inregistrat Failing Flesh acum cativa ani. E doar un proiect muzical (adica fara show-uri live), oricum, poate daca se va cere mai mult, vom canta live. Cu toate astea, piesele/productia sunt de talie mondiala! Verifica daca nu ma crezi… lol. In plus, cant intr-o trupa de cover-uri de-aici, din Franta, numita LUST (AC/DC, Deep Purple, Maiden, Mega, Metallica, Thin Lizzy, etc.)

Ai vrea sa povestesti ceva despre cum ai ajuns in Franta?

Cand traiam in Montreal in 2003, prietena mea de pe-atunci era din Franta… Ea a propus initial… Asa ca a fost o urmare a motivelor personale si profesionale, faptul ca sunt aici. Baietii din E-Force sunt di Franta. Desi, am facut o mica reuniune acum cativa ani cu baietii canadieni. Dar, viva la France, magnifique!

Si acum vine eternul subiect: Voivod. Este un lucru extraordinar sa se continue extinderea urmelor muzicale adunate din aceasta colaborare, sa se cante live piesele de pe albumele lor si de asemenea, tributul pentru Piggy, inregistrarea piesei Victory pentru albumul Modified Poison – E-Force este un act fenomenal. Mi-ar placea sa aud de la tine o poveste despre unul dintre cele mai frumoase moment pe care le-ai trait de-a lungul calatoriei spatial cu Voivod.

Foarte multe povesti de zis – lol. A fost o adevarat onoare si privilegiu sa fiu in Voivod. Am trai si am invatat multe. Unul dintre cele mai bune momente a fost cu siguranta sustinerea concertului cu Iron Maiden din cadrul Ed Hunter Tour, in Canada, 1999… cantand in vreo 23 de tari diferite din intreaga lume. Jur ca as putea fi aici toata ziua!!! Lol – un moment amuzant a fost cand am cantat la Dynamo Fest, ’96… cam 10 000 de oameni asteptau sa cantam (2:30 pm), dar noi uitasem acordorul. I-am spus lui Piggy: “Ce vom face?”, el a inceput sa rada si a zis: “Nu stiu! Hahaha!”. Am spus: “Pe bune omule, ce dracu’ o sa facem? Oamenii asteapta.” El a inceput sa rada si mai rau, spunand: “Nu stiu.” In final am reusit impreuna, am acordat chitarile si ne-am urcat pe scena. Un moment amuzant si crancen…

Stiu ca E-Force isi are propriile merite si faceti treaba doar prin munca voastra insemnata, ideile proprii si toate cele de acest fel, si ca tot ceea ce ai facut cu Voivod are tot dreptul sa aiba un character importanta in muzica voastra. Dar ai primit acuzatii din cauza influentelor Voivod? Exista oameni care mai degraba cred ca E-Force traieste doar in umbra existentei Voivod, si nu datorita unui devotament urias si talent al trupei? Ce parere ai despre asta si ce le transmit acestor oameni?

Fiecare are dreptul la propria opinie. Dar pe bune, e vorba doar despre muzica! Nu? Lol – e o mare influenta Voivod, plus alte vibe-uri preferate de heavy si thrash… este in sange. Lol – am auzit niste oameni spunand ca prefera mai mult lucrurile mele fata de cele de la Voivod… lucruri recente… Sau ca prefera vocea mea in loc de cea a lui Snake la Voivod… bla bla bla… Stii ceva? Nu este o competitie, este vorba de a face muzica pe care o simti ok si care e sincera. Cel mai sigur E-Force exista din Voivod, dar nu este exact acelasi lucru. Plus ca am muncit foarte mult la tot ceea ce a fost facut si indeplinit. Eu cred ca daca niste oameni spun asta, ei ar trebui de fapt sa asculte albumele E-Force (pentru prima data sau din nou), in ceea ce priveste asta. Oricum, asa cum am spus totul consta in a crea muzica buna si a o accepta pentru ceea ce este. Daca iti place E-Force, marfa! Daca nu, e treaba ta.

Care a fost cel mai frumos moment pentru tine de-a lungul inregistrarilor pentru Phobos?

M-am bucurat de toate momentele. Am inregistrat in centrul lui Toronto. Stiu locul foarte bine, a avut parte de o explozie! Inregistrarile au facut o experienta extraordinara, de la inceput la sfarsit. Mi-a placut de asemenea sa lucrez cu un inginer de sunet profesionist… Acelasi de la Negatron. Baietii astia pot scoate tot ce e mai bun de la o trupa… cu ceva energie pozitiva si rasete. A fost la fel de tare sa-i cunosc si pe baietii de la Anvil… frumoase timpuri…

Stim cu toti ca sfarsitul lumii este un subiect supraestimat al acestor zile. Cateodata e stupid, alteori este amuzant, dar poate fi si placut sau creativ. Cum ti-ar placea sa vezi sfarsitul asta? Sau cum iti imaginezi disparitia unei societati umile?

Nu sunt sigur ca se va intampla… depinde cum privesti lucrurile astea. Din punctul meu de vedere, mie-mi place atitudinea “Bucura-te de calatorie!” Face cele mai bune lucruri in fiecare zi, orice s-ar intampla. Si fii pozitiv! Nu negativ… energie… altfel ce vei face? Vei schimba lumea? Pffft… da-i drumul daca asta e scopul tau… sau bucura-te de calatorie si vezi ce se intampla… cu “Don’t worry/Be Happy” ca un fel de vibratie. Sau streseaza-te si fii condamnat. Cum iti place. Sfarsitul lumii? Un razboi nuclear? Sau un blackout gigantic? Ar trebui sa fie interesant, sper sa nu fiu prin zona.

Care album Iron Maiden iti place cel mai mult si de ce?

Le iubesc pe toate! Dar Killers a fost primul pe care l-am ascultat vreodata… de la el a inceput totul – lol.

In final, ai ceva de spus pentru fanii romani avand in vedere show-ul de la Bucuresti?

Asteptam cu nerabdare sa lovim serios in acest weekend! Este a treia oara intr-un an cand E-Force desfasoara un concert aici. Chiar ne-au placut datile trecute, asa ca trebuie sa fie grozav! Sper sa va vad pe toti acolo… prieteni din trecut si din viitor! Multumesc pentru interviu! Ne vedem duminica!


Concerte recomandate: