E.M.I.L.: "Punk-rock-ul este o exprimare libera a unor idei, o chestie iesita din orice tipar si pe care o poti face dupa propriile tale reguli."

17 Septembrie 2013 Ana-Maria Gavrila

E.M.I.L.:

Cei de la EMIL vor urca pe scena celei de-a 5-a editie a Festivalului Rocker’s Garnic sambata, 21 Septembrie, alaturi de Omul cu sobolani, Travka, Persona si Rubik’s Cube. Ce se intampla cu EMIL dupa 13 ani, cat de "norocosi" sau "ghinionisti" se simt astazi si cum suna noul lor single “Suntem Peste Tot”, aflati in interviul de mai jos.

Sunteti superstitiosi? Credeti ca cifra 13 aduce ghinion?

Da, recunoastem ca avem o problema cu cifra aceasta…niciodata nu reusim sa trecem de limita celor 13 shot-uri de Jaggermeiser, per persoana, oricat de mult ne-am antrenat in toti acesti ani….

Sunt deja 13 ani de E.M.I.L. Cum ati caracteriza acesti 13 ani?

Acesti ani au fost din prima zi un circ ambulant, nomad, plin de personaje multicolore si am trait poate de 3 ori mai multe experiente si vise decat am sperat cand am pornit trupa asta la inceputul anilor 2000.

Ce urmeaza? Ce pregatiti pentru fani in viitorul apropiat?

Un nou album, intitulat ‘’I M E N S” in lunile ce urmeaza. Avem si un prim single prezentat de pe acest viitor LP, se numeste “Suntem Peste Tot” si il puteti vedea aici:

Va fi un album DIY si un material independent, asa cum am obisnuit pe toata lumea care ne urmareste activitatea.

Mai exista in Romania o piata pentru muzica punk-rock?

Punk-rock-ul este o exprimare libera a unor idei, o chestie iesita din orice tipar si pe care o poti face dupa propriile tale reguli. Nu cred ca am putut niciodata vorbi de o ‘’piata de punk rock’’ in Romania, iar faptul ca am avut concerte cu audiente de sute de oameni (chiar mii uneori) se datoreaza numai comunitatii sociale care exista in zona subterana din Romania si nu datorita unei mode.

Cum sunt punk-erii de la E.M.I.L.? Mai degarba activi, sportivi, sau mai mult statici, sedentari?

Suntem niste barbati irezistibili trecuti de 30 de ani, mai fresh ca freshul de portocale.

Urmeaza sa cintati pe 21 septembrie la Festivalul Rocker’s Garnic. Organizatorii au pregatit pentru participanti si activitati outdoor. Veti incerca montain biking, catarare sau tiroliana?

Sa vedem daca vom mai avea timp de asa ceva. Este de notorietate faptul ca ne concentram foarte tare pe probele de sunet, in genere cerem organizatorilor de festivaluri sa ne puna la dispozitie 3-4 ore de soundcheck. Suntem foarte meticulosi cu sunetul nostru care ne dorim sa fie perfect (fara microfonii, monitorizare perfecta la tobe, voce cristal, bas nu foarte agresiv, etc). Mergem cu echipamentul nostru de backline peste tot si deci nu stim cat timp vom mai avea pt biking sau tiroliana. Dar de ce nu?!

Ce le transmiteti fanilor care vor veni sa va vada la Garnic?

Sa vina in numar cat mai mare pt ca este probabil ultimul festival al “verii”. Ne vedem sambata seara cu un show exceptional, un setlist special numai pt Garnic Rocker’s Festival si speram, cu foarte multi pumni ridicati in public. WORD UP!

E.M.I.L. 2013

+++living the good life provided by punk+++

P.S. Orice asociere vizuala a trupei E.M.I.L. cu piramida masoneriei sau cu Iluminati este pur si simplu intamplatoare!


Concerte recomandate: