Horn Of The Rhino: Blesteme si vraji pe ritmuri oculte (Interviu)

16 Ianuarie 2013 Buvnitz

Horn Of The Rhino: Blesteme si vraji pe ritmuri oculte (Interviu)

Pe Horn Of The Rhino i-am descoperit multumita unui prieten care mi-a prezentat trupa dintr-o pura intamplare. 2 minute au fost suficiente pentru a afla ca undeva in Nordul Spaniei exista o formatie care da clasa multor nume cu profil in scena americana. Asa ca n-a ramas decat sa port o conversatie cu J. Galvez, cel care a initiat acest proiect. Va recomand cu mare caldura o auditie!

Trebuie sa recunosc ca pentru mine Horn Of The Rhino a fost o adevarata revelatie desi e destul de greu pentru un ascultator de muzica sa afle despre muzica voastra dintre atatea trupe active pe acest pamant. Asa ca incepem cu o intrebare clasica...de unde sunteti, cand ati inceput, cine sunt Horn Of The Rhino?

Suntem trei oameni din Bilbao, Nordul Spaniei; am luat nastere in decembrie 2004 iar la scurt timp ne-am trezit ca suntem pe aceeasi scena cu Entombed, Moho sau Gorefest...si am lansat patru albume. Cantam un mix ciudat de stiluri, genuri care ne plac, fie ca e vorba de doom, death, thrash sau hard rock...sa-i zicem metal!

E destul de surprinzator ca sunteti din Spania, avand in vedere ca muzica voastra se incadreaza foarte bine in stilul american, in special in scena sludge. De ce acest gen de muzica?

Cantam exact ce ne place. Exista multe influente in muzica noastra. Nu stiu daca e original si nici nu-mi pasa. Totul a fost deja compus in muzica asa ca tot ce ramane e sa faci lucrurile in felul tau. E vorba de stil si personalitate.



Vocea...piesa Sovereign (Weight Of Coronation) este pur si simplu fascinanta. Ai luat lectii de canto sau orice curs in acest sens?

Fara lectii, fara antrenamente vocale. Intotdeauna mi-a placut sa cant. Am inceput sa ascult muzica la o varsta frageda, ascultam vinilul si ma uitam pe versuri. La varsta de 8 ani fratele meu mi-a facut cunostinta cu AC/DC, The Beatles, Kiss si Black Sabbath. Cred ca acest lucru te marcheaza pe viata.

Planuri pentru un viitor album?

Da, lucram la album chiar in acest moment. E prea devreme insa pentru detalii.

In afara de probleme legale cu numele Rhino...a exista un motiv anume pentru care ati decis sa adaugati 'Horn Of The'? Are o semnificatie speciala? Poate duce cu gandul la lucruri oculte.

Rhino era o metafora pentru a descrie soundul trupei: puternic, izbitor. In piesa 'Name Of The Horn Bearer' exista un vers: “horn of the rhino, devout to the goat”; asa ca am decis sa continuam cu acest nume.

Versurile par relatari ale unor blesteme, vraji si ritualuri. Esti un fan al acestui subiect? Sunt povesti fascinante.

Da, sigur, suntem interesati de tot ce inseamna blesteme, antireligie, sfarsitul lumii, capre care merg la fel ca oamenii...povesti apocaliptice. In afara de asta, se potriveste foarte bine cu muzica noastra.

De ce nu plecati in turnee?

Avem joburi solicitante plus familii..e destul de greu sa ne adunam si sa plecam in turneu..suntem o trupa DIY si nu avem sustinere din partea nimanui, in afara de prietenii de la Doomentia care ne lanseaza albumele.



Cine se ocupa de artwork?

Rafa Garres a preluat partea de design inca de la al doilea album (Dead Throne March) insa conceptul apartine trupei.

Ce crezi despre aceasta renastere a genului occult rock/70's? Sunt oamenii plictisiti de scena contemporana sau chiar exista trupe din acest gen care chiar au ceva de spus?

E doar un al trend, la fel cum a fost resuscitarea scenei thrash. Ai o trupa care se descurca bine si inca 100 care o copiaza. In scena 70's rock, la fel ca in orice alta scena, ai trupe bune si trupe proaste...multe sunt insa foarte plictisitoare.


Concerte recomandate: