Incipient: Avem incredere in muzica noastra si in public

17 Februarie 2011 bogdan pavaloi

Incipient: Avem incredere in muzica noastra si in public

Cum in ultima perioada targovistenii de la Incipient au sustinut o serie de concerte in Bucuresti si nu numai, am decis ca un interviu cu baietii ar fi bine primit pentru publicul roman ascultator de rock si metal.

Asa ca, intr-o zi frumoasa de week-end am dat buzna peste ei fix in mijlocul repetitiilor si i-am asaltat cu o serie de intrebari.

Salutare si bine v-am gasit. Pentru inceput as vrea sa incepem cu o intrebare simpla, cum a luat fiinta trupa Incipient?

Vlad: Salutare,totul e destul de simplu pentru mine. Acum 2000 de ani ,pe platoul prefecturii din tgv erau niste petuini( consumatori de bere dozata la Pet… ) care se intalneau frecvent...dar il voi lasa pe colegul meu sa iti spuna adevarata poveste...

Andrei: Salut, acum serios vorbind, trupa a luat nastere in anul 2003, avand componenta initiala pe Vlad,Andrei,Adi, Razvan (care a fost claparul nostru multi ani) Dragos primul nostru tobosar. Dupa ceva timp am fost nevoiti sa schimbam tobosarul, in locul lui a venit Detest. In 2008 am renuntat la Razvan si am ramas in fomula actuala, abordand ca stil un metal mai alternativ.



Andrei-voce/chitara

Cum v-ati ales numele Incipient?

Adi: Ne gandeam la un nume si fiind la inceput, intr-o stare incipienta a lucrurilor am decis ca ne reprezinta.

Vlad: Numele a fost ales de catre Andrei, intr-un moment de maxima inspiratie, in clasa a 10-a cred, in timp ce rasfoia cartea de romana. Scoala chiar ca ajuta!!!

Andrei: No Comment!

V-ati gandit vreodata sa renuntati,avand in vedere cum se misca in trecut scena romaneasca de rock/metal?

Niciodata nu ne-am gandit sa renuntam, indiferent de schimbarile de componenta in trupa, indiferent de certuri si indeferent de panta ascendenta sau descendenta pe care o parcurge scena rock din Romania. E ceva ce ne place, e ceva ce facem cu sufletul! Este un Microb prea puternic. Credem ca se gaseste putere sa treci peste orice daca iti doresti cu adevarat. Se pare ca am avut acea putere. Avem incredere in muzica noastra, in cei care stau in fata scenei. Aceste doua componente ne determina sa mergem mai departe cu ceea ce facem!



VLAD-chitara

Myspace a ajutat multe trupe chiar si din romania, pe voi cum v-a ajutat?... si ce parere aveti despre acest site?

Myspace-ul aduce deschidere, fara doar si poate. Nu stiu daca putem cuantifica in masuri absolute numarul de ascultatori/fani castigati prin intermediul myspace, Dar, cu siguranta, a contribuit la o mai buna cunoastere de catre public a muzicii noastre. Este un mijloc de promovare gratuit si popular iar asta nu poate decat sa ne bucure.



Adi-bass

O intrebare de baraj: care a fost cel mai tare concert al vostru si unde?

Vlad: Cel mai tare mi s-a parut la Bacau
Adi: La mare cand am cantat la mamaia alaturi de Iris
Andrei: Idem Adi
Detest: Mie mi-a placut la Bacau, alaturi de Trooper.



Detest-tobe

Aveti ceva material discografic?

Avem un album format din 10 piese scos in octombrie 2009, toate piesele pot fi ascultate de oricine aflandu-se pe adresa noastra de myspace si anume: www.myspace.com/incipientro, iar demo-ul acestui album il oferim gratis la concertetele noastre. Albumul a fost inregistrat in studioul baietiilor de la trooper. Acest album ne-a oferit oportunitatea de a pleca in primul nostru turenu national.

Alaturi de ce trupe ati cantat?

Vlad: pai….primele concerte le-am sustinut alaturi de trooper, chrom dioxid apoi Proconsul, Jukebox, Voodoo, Up To Eleven, Bucium, Truda, Bucovina si sa nu uitam de concertul sustinut alaturi de Iris la Sea wolves Bike Fest.

Ce planuri de viitor aveti?

Adi: o sa mai inregistram un album anul acesat si speram la cat mai multe concerte.

Ce mesaj aveti pentru cei care vor veni la concertele voastre?

Asteptam oricand, orice fel de feedback si speram ca prezenta noastra pe scena sa ramana undeva in sufletul si memoria celor care asculta. Implicarea nu trebuie sa fie numai din partea noastra. Si ca orice artist, aplauzele reprezinta cel mai de pret lucru posibil. Ne dorim ca oamenii sa vina in numar cat mai mare la concerte si sa ne facem cat mai multi prieteni dupa fiecare cantare. Avem o muzica sincera si buna de oferit!

Cateva vorbe de final?


Multumim celor care au crezut in noi in vreun fel, multumim si celor care nu au crezut in noi pentru ca ne-au motivat. Cu optimism trebuie sa transmitem in continuare ce simtim. Si, daca rock nu e, facem! That's what rock'n'roll is all about \\\\m/


Concerte recomandate: