Infected Rain: Urmeaza Rocker's Challenge la Cheile Nerei (Interviu)

12 Iunie 2013 Buvnitz

Infected Rain: Urmeaza Rocker's Challenge la Cheile Nerei (Interviu)

Sunt originari din Republica Moldova, au o identitate vizuala si muzicala extrem de bine definite care degaja forta, eneregie, rebeliune. Intr-un cuvant, adrenalina la maximum. Trupa Infected Rain urmeaza sa concerteze pe 5 iulie la festivalul Rocker’s Challenge care va avea loc la Sasca Montana, in Cheile Nerei. Elena „Lena” Cataraga (voce), Vidick (chitara), Sergey Babici (chitara), Vladimir "Vova" Babici (bas) si Vadim (tobe) vor incerca sa-i infecteze cu metal pe cautatorii de adrenalina care vor participa la festival. Lena, argintul viu al trupei, cea care prin vocea si prezenta sa scenica isi pune puternic amprenta asupra identitatii trupei, a acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari.

Cum ati ajuns la numele Infected Rain? Ce semnificatie ascunde aceasta alegere?

La inceput am avut alt nume, Asylum. Dar ne-am schimbat pararea deoarece credem ca Infected Rain ne caracterizeaza mai mult si ne da o atmosfera mai potrivita. Nu am renunta cu totul la primul nume, Asylum. L-am folosit pentru a da numele primului album Infected Rain. Am vrea ca fiecare fan sa gaseasca propria interpretare a semnificatiei numelui nostru

Unde s-ar plasa Infected Rain in galeria genurilor muzicale si cum ati ajuns sa abordati genul asta de muzica?

Nu ne place sa dam o difinitie sau o classificare genului de muzica pe care il cantam. Muzica noastra este o stare sufleteasca si poate varia.

De unde vine inspiratia? Cum se creeaza o piesa cu semnatura Infected Rain?

Ne inspiram din propriile emotii. Situatiile cotidiene ne pot ajuta in creatiile noastre. Muzica in Infected Rain ia nastere de la fiecare membru al trupei si gusturile variate ale fiecaruia dintre noi formeaza genul nostru musical. Cuvintele pieselor le scriu eu.

Ce urmeaza? La ce surprize ar trebui sa se astepte fanii?

Albume noi, videoclipuri noi. Si multa muzica Live.

Sunteti o trupa care a cucerit nu doar Republica Moldova, tara in care s-a nascut Infected Rain, dar si scenele din Romania. Cam ce diferente, ce asemanari sunt intre publicul de gen din cele doua tari?

Nu e nici o diferenta, publicul nu are nationalitate.

Urmeaza sa sutineti un concert la festivalul Rocker’s Challenge din Cheile Nerei, Sasca Montana. Cum ajunge o trupa din Republica Moldova sa cante la un festival rock din banatul romanesc? Sunteti fani ai festivalurilor?

Am primit o propunere din partea organizatorilor, si am fost onorati sa participam. Nu conteaza unde se desfasoara evenimentele sau festivalurile, noi suntem si vom fi intotdeauna onorati sa luam parte.

Am vazut ca ai vizitat deja zona, ai facut un foto shooting in Cheile Nerei. Ce parere ai de zona?

Am fost uimita de frumusetile acestei zone. Natura este extraordinara, unica si abia astept sa ma intorc acolo.

Ne putem astepta la un viitor videoclip Infected Rain filmat in zona? „By the way”, foarte fain ultimul videoclip „Stop Waiting”.

Totul este posibil. Cred ca e o idee buna sa facem un viitor videoclip in Cheile Nerei.

Ai vreun mesaj pentru fanii care va vor veni sa va vada la Rocker’s Challenge?

Nu ratati asa o oportunitate. Va fi multa muzica live, natura, oameni ospitalieri si energie pozitiva 100%.


Concerte recomandate: