Interviu cu Sebastian Stancu (RoadkillSoda, Spiritual Ravishment)

25 Iulie 2014 Kevin McShane

Interviu cu Sebastian Stancu (RoadkillSoda, Spiritual Ravishment)

Ca prima aparitie pe paginile Metalhead.ro am decis ca acest “debut” sa reprezinte implinirea unui obiectiv pe care mi l-am propus acum cativa ani si anume discutand cu unul dintre frontmen-ii mei preferati din scena locala, Sebastian “The Colonel” Stancu (RoadkillSoda, Spiritual Ravishment).

Salut Sebi! Multumesc pentru ca ai acceptat acest interviu, stiu ca esti un tip destul de ocupat, RoadkillSoda pare sa aiba o agenda destul de incarcata, un album nou si un turneu destul de lung. Ce ne poti spune despre concertele si festivalurile la care va veti face prezenta?

Daca ma uit la showurile pe anul asta ma trec putin fiorii (in sensul foarte bun). Mai ales ca sunt cateva neanutate.

Sincer, astept cel mai mult showul din Grecia de la Fuzztastic Planet Festival, e profilat pe stoner si iti dai seama ce atmosfera va fi. Sunt mega excited si cu albumul nou si sper sa fie vibe bun si sa ne simtim bine peste tot, de obicei o facem, cam ala e scopul.

“Sex lichid” este felul in care a descris Mihnea (chitarist, RoadkillSoda) urmatorul material discografic. Comparativ cu“Oven Sun”, la ce ar trebui sa ne asteptam?

Pot sa spun ca e de departe cea mai interesanta experienta de studio de pana acum. E un album lung de tot si versatil. Trece printr-o gama variata de stari si "filme", dar cu toate astea nu are piese de umplutura. Ca vocalist am avut timp si spatiu sa ma manifest fara sa fiu presat prea mult de alte lucruri. E un album EXACT cum am dorit sa fie, ba chiar am reusit sa redam dinamica si soundul pe care le avem live.

O intrebare pe care multi metalisti si-o adreseaza in soapta – Ce se intampla cu Spiritual Ravishment?

HEHE... Spiritual Ravishment e monstrul mare din adancuri care va iesi in curand sa se hraneasca. In anii care au trecut de la "Children of the Atom" am pus la punct un album zid. Insa am avut probleme mari interne, am fost nevoiti sa schimbam poate cea mai importanta piesa din ce era mecanismul SR - tobarul nostru. Nu a mai putut continua cu noi iar schimbarea ne-a dat peste cap si ne-a tinut off balance. Acum lucrurile s-au remediat si sper ca anul asta sa putem asculta cu totii noul album. Oricum, daca nu ne-am grabit pana acum, n-o sa ne grabim nici de acum incolo.

Avand in vedere faptul ca RoadkillSoda este pe val si nu arata semne ca s-ar opri prea curand, iar Spiritual Ravishment pregatindu-se sa “reinvie”, cum vei raspunde provocarii de a-ti imparti timpul in cele doua grupari?
Nu cred ca m-am gandit niciodata in felul asta ...o sa ma sinucid, e soarta, nu vor fi piedici. Daca vor fi vreodata probleme, se vor rezolva :D
Lasand la o parte trupele si concentrandu-ne mai mult pe individ, cand ai inceput sa canti si ce te-a determinat sa alegi microfonul si nu un alt instrument?
Un microfon e mai ieftin decat un set de tobe :P. Am inceput pe la 16 ani din cate tin eu minte. Cred ca pe orice adolescent metalist il macina cantatul. Fredonam de multa vreme si prietenii mi-au zis ca ar trebui sa incerc poate mai serios. Foarte multi pe atunci isi faceau trupe sau filozofau despre asta, iar eu am vrut sa trec peste discutii si sa ma tin de treaba. M-am tinut, mi-a fost destul de greu, mai ales ca niciodata nu am avut de la cine sa invat, iar ca vocalist ai nevoie de ceilalti sa poti exersa. Cu toate astea imi doream sa cant la orice altceva in afara de voce. TOBE frate!!! Si acum cand am ocazia la cate un soundecheck sau ceva ma pun la tobe rapid pana ma dau aia afara.
Cand ai anuntat anul trecut ca vei face parte din RoadkillSoda, in urma unei postari pe facebook, tin minte ca erai destul de sceptic referitor publicul romanesc, cum ca nu ar exista prea multi fani Stoner. Se poate spune ca, intre timp, lucrurile au mai evoluat?
Pai... da :) Observ la fiecare concert tot mai multi oameni, ceea ce e cool. Si mie mi-a luat destul de mult sa inteleg care e faza cu stonerul si ce e deosebit la genul asta muzical. Poate vorbesc prostii dar pe masura ce trece timpu observ similaritati ca mentalitate intre stoner si grind. De exemplu: ambele genuri sunt dependente de un public care a ales treaba asta ca un mod de viata, e mai mult decat muzica! E usor sa te pierzi in ceea ce ofera.
Care este opinia ta fata de scena locala in momentul de fata?
Nu prea sunt la curent cu ce se intampla, dar o sa spun un singur lucru: in momentul de fata avem cel mai mare underground (multe trupe), dar lipsit de substanta!!! Sunt foarte putine trupele care produc ceva de calitate. Nu oricine da cu piciorul in minge e fotbalist.
Cu ce se ocupa Colonelul in afara sferei muzicale?
Ma ocup cu multe chestii, sunt genul care invata tot timpul sa faca ceva nou si incerc sa fac bine. Am un salon de tatuaje in Oradea, in care imi petrec mult timp. Incerc sa imi exploatez alte inclinatii, ma joc pe PS3 , merg la airsoft, desenez tampenii, dorm, mananc, plang, dorm, plang in somn =))
Un mesaj pentru fanii RoadkillSoda, Spiritual Ravishment si cititorii Metalhead Romania?
Ma bucur foarte mult ca ne sunteti aproape si e un sentiment foarte placut sa stii ca cineva, undeva, iti apreciaza munca. Mersi foarte mult de interviu, mi-a facut placere!


Kevin vs Sebastian


Concerte recomandate: