Interviu despre rock crestin cu VitaminaC

12 Noiembrie 2007 Morrison

Interviu despre rock crestin cu VitaminaC
Salutare baieti ! In primul rand, vreau sa va rog sa ne faceti o scurta prezentare a trupei si sa ne spuneti, de ce ati ales numele vitamina C si care este semnificatia expresiei fii o vitamina, lumea te priveste.

Trupa s-a format in anul 2001, la initiativa lui Sunny, liderul trupei. Componenta actuala este: Sunny Tranca (chitara acustica, voce), Marian Stan (chitara electrica, voce aditionala), Cornel Dinica (chitara bass, voce aditionala) si Alex Dinita (tobe).

Dupa se stie, vitamina C este necesara si esentiala pentru o buna functionare a trupului nostru, insa asa cum ne ingrijim de trup trebuie sa ne ingrijim si de suflet si de aceea noi am ales vitamina Cristos, vitamina fara contraindicatii.


Vitamina C

Cineva spunea: "Faptele vorbesc mai tare decat cuvintele". Cuvintele sunt importante, dar mai importante decat ele sunt actiunile si deciziile pe care le faci zilnic. Acestea construiesc imaginea a ceea ce esti si bine ar fi ca ele sa se rasfranga asupra aproapelui tau intr-un mod pozitiv, de aici si expresia "Fii o vitamina, lumea te priveste."

De ce aceasta pasiune intensa pentru Dumnezeu? Care este reactia enoriasilor atunci cand sustineti concerte in biserici?

Cum sa nu ai pasiune pentru Acela care ne-a schimbat viata total, care ne-a ridicat atunci cand credeam ca pentru noi nu mai exista speranta? Cum sa nu ai pasiune pentru un Dumnezeu care atunci cand eram in pragul sinuciderii ne-a intins mana si ne-a restabilit, atunci cand consumam la greu alcool, crezand ca nu exista rezolvare pentru problemele noastre, El ne-a oferit rezolvarea gratuita? Am fost confuzi, pierduti si Isus a fost singura persoana care a facut lumina in drumul nostru, a adus pace sufletelor noastre. El ne-a dat putere sa trecem peste ranile trecutului, sa ne bucuram de prezent si sa credem in viitor.


Vitamina C

Reactiile publicului sunt dintre cele mai diverse si aceasta muzica, bazandu-se foarte mult pe mesaj, este bine primita, poate uneori usor neinteleasa, dar in ultimii ani am avut parte de o mai mare deschidere din partea publicului.

Ce parere aveti despre generatia actuala de rock? Dar despre ascultatorii de muzica malefica, satanista?

Stilul muzicii nu se discuta, fie el rock, pop, etc. Este o chestiune de alegere si de gust a fiecaruia dintre noi, insa mesajul pe care il poarta muzica, poate avea un efect negativ sau pozitiv in viata asculatatorului. Nu e treaba nostra sa-i judecam pe cei ce asculta muzica satanista, e dreptul lor sa aleaga si Dumnezeu i-a creat pe oameni liberi asa ca nu putem sa impunem propriile convingeri asupra nimanui dar trebuie sa avem grija la mesajul pe care il ascultam.


Vitamina C

El ne poate ridica sau ne poate distruge. Americanii au o vorba: "garbage in, garbage out", ce intra, aia iese din noi. Nu poti sa iei otrava si sa astepti sa traiesti. In ceea ce ne priveste, am ales ca muzica noastra, sa fie influentata de invataturile lui Isus care ne-au ajutat sa redescoperim umanitatea din noi si frumusetea de a trai.

Cum I-ati descoperit pe Dumnezeu si Isus?

Cum unii dintre noi am fost debusolati, impotriva lui Dumnezeu, certati cu viata, facand parte din gasti, dependenti de alcool si tutun, fara perspective de viitor, am ales pe Isus ca o ultima solutie si s-a dovedit a fi cea mai buna, cea care ne-a salvat.

Spuneti-mi cate ceva despre albumele trupei si care este mesajul general?

Primul album se numeste IMPREUNA (2002). Este o colectie de povesti din viata lui Sunny si mesajul pozitiv pe care-l porta cantecele, incurajeaza pe fiecare in a-L face partener pe Dumnezeu, atat in momentele dificile, cat si in cele frumoase. Viata are sens cu El. Impreuna e mai usor!


Vitamina C

FARA LIMITE (2003) este viziunea nostra despre viata, despre puterea de a visa imposibilul, care devine posibil atunci cand in ecuatia vietii, pe langa necunoscute, exista si Isus, prietenul nostru. Viseaza ca totul este posibil!

In cel de-al treilea album, ACASA (2005), dupa insasi denumirea lui, este vorba despre intoarcerea fiulul risipitor, la tatal lui si albumul incearca sa spuna, ca nu conteaza cat de pierdut, debusolat si fara de valoare te simti, Dumnezeu te va primi intotdeauna, cu bratele deschise. Vino acasa!

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, in decembrie 2006 am lansat colindul "FA-I LOC LUI ISUS IN INIMA TA" pentru a le reaminti oamenilor adevaratul sens al sarbatorii, cel al nasterii Domnului Isus.

Al patrulea album este COMOARA DIN VASUL DE LUT (2007). Vasul de lut este simbolul omului in Biblie si ceea ce am vrut sa transmitem este ca indiferent de statutul social, cultural, politic, indiferent de sex sau rasa, Dumnezeu a pus valoare in viata ta si nu esti important pentru ca ti-o zice societatea, ci pentru ca esti un copil al lui Dumnezeu. Tu ai valoare!

Considerati ca vitamina C a reprezentat un dar al lui Dumnezeu?

Credem ca vitamina C este un dar al lui Dumnezeu nu numai datorita prieteniei dintre noi, membrii trupei, ci si prin faptul ca exista o usa deschisa spre sufletele noastre prin care oamenii pot vedea trairea noastra spirituala si schimbarea pe care a facut-o Isus in noi.

Cine se ocupa de promovarea voastra si unde ati primit cea mai pozitiva reactie? Dar negativa?.

Trupa se auto-promoveaza si se auto-sustine. Este normal, ca si in viata, sa primim critici constructive, reactii negative, dar toate acestea ne ajuta sa facem o slujba de calitate.


Vitamina C

Pana unde vreti sa ajunga mesajul vostru? Ati intampinat pana acum injuraturi sau vorbe rele?

Noi vrem ca mesajul sa ajunga direct la sufletul oamenilor, sperand sa faca o diferenta in viata lor si sa-i ajute sa-l gaseasca pe Dumnezeu. Cat despre injuraturi, nu ne afecteaza foarte mult, chiar daca le-am primi pentru ca mergem pe calea cea dreapta.

De ce v-ati apucat de muzica?

Asa stim cel mai bine sa ne exteriorizam simtamintele, trairile noastre launtrice si sa redam cuvinte, pe care n-ar fi greu sa le exprimam altfel.


Cam asta a fost...ultimele cuvinte va apartin.

Unii cred despre Dumnezeu ca e un tiran gata sa te pedepseasca, altii il cred un Dumezeu indiferent, acolo la milioane de ani lumina departare, altii cred ca e o persoana istorica, altii nici macar nu cred ca exista, dar vrem sa va spunem, ca Dumnezeu e mai real decat suntem noi insine si e chiar printre noi! Trebuie doar sa-L chemi, asa cum iti chemi cel mai bun prieten si El iti va raspunde. Noua ne-a raspuns!

Fane versus Vitamina C

Concerte recomandate: