Interviu The R.O.C.K: "Punem la cale primul nostru turneu european"

08 Septembrie 2014 Alin Pildner

Interviu The R.O.C.K:


Continuam seria interviurilor dedicate concertelor organizate sub egida Bestmusic Live Concerts cu The R.O.C.K, proiectul tribut AC/DC care a umplut in aceasta primavara Hard Rock Cafe! La cererea publicului, trupa revine pe scena HRC pe 12 septembrie si pana atunci ne povesteste despre munca din spatele show-ului, intentia de a porni intr-un turneu european, dar si despre ultimele vesti legate de trupa AC/DC.

Cu un solist vocal de exceptie care se apropie foarte mult de Brian Johnson, un chitarist solo din Moscova (la fel de “nebun” si energic ca Angus Young) si instrumentisti cu experienta la bas, chitara ritmica si tobe, trupa The R.O.C.K. reuseste de fiecare data sa surprinda publicul si sa ii transmita starea specifica unui concert AC/DC. Despre cum a luat nastere proiectul si cum a fost intalnirea cu Dave Evans, primul solist AC/DC, alaturi de care au cantat la Arenele Romane, aflati intr-un interviu trecut, aici.


Cumpara bilete la concertul The ROCK in Hard Rock Cafe

-----

Salut! Noi am mai stat de vorba vara asta, cu ocazia Out of Doors Fest. Ce-ati mai facut de atunci?

Salutare! Ne bucuram sa ne reauzim! Dupa concertul nostru de la Out Of Doors Fest au urmat multe altele in aer liber dar si evenimente private, ocazie cu care ne-am revazut fanii din toata tara.


Daniel, atunci spuneai ca iti doresti sa scrii o o carticica ilustrata despre venirea lui Dave Evans, primul solist AC/DC, in Romania. In ce stadiu mai e proiectul si ce alte lucruri pregatiti pentru lunile urmatoare

Cartea „Povestiri din Romania”este inca in lucru, se editeaza dar din pacate dureaza, pentru ca vreau sa fie un material foarte reusit, pe care fanii AC/DC sa-l aprecieze la maxim. In perioada urmatoare avem in plan sa ajungem in si mai multe locuri decat pana acum dar cel mai mult ne pregatim pentru spectacolul din 12 septembrie de la Hard Rock Cafe, care va fi unul exploziv! De asemenea, suntem hotarati sa ne unim fortele cu unul dintre cei mai mari promoteri de spectacole din Europa si fara dubii cel mai mare din Romania, impreuna cu care punem la cale primul nostru turneu european. Dar despre asta vom mai vorbi noi..


La show-ul din primavara de la Hard Rock ati avut parte de un super-public. Vi s-a intamplat, insa, sa aveti concerte la care multimea sa nu fie atat de receptiva? Cum reactionati in astfel de situatii?

Da. Ne aducem aminte cu mare placere de concertul din Hard Rock si super publicul de acolo. Sunt insa locuri unde oamenii nu reactioneaza de la prima piesa. Sunt si mai multe cazurile in care am fost acuzati de play-back :) Oamenii sunt oarecum socati (pozitiv) de ceea ce vad si aud dar dupa ce prind vibe-ul si sunt curentati de energia noastra, atunci se dezlantuie „nebunia”.


Cum comentati, din postura de fani, ultimele vesti legate de AC/DC? Cum ati primit vestea retragerii lui Malcolm Young din cauza problemelor de sanatate?

Suntem bucurosi ca AC/DC continua... Suntem entuziasmati si de anuntul legat de un nou album si de turneul care va sa vina... Am inteles ca Bucurestiul se afla pe harta turneului AC/DC iar asta este o veste extraordinara! In ceea ce-l priveste pe Malcom Young, iti dai seama ca ne-a intristat foarte tare vestea cum ca ar avea grave probleme de sanatate si ca nu va mai putea reveni pe scena... Totusi, noi suntem optimisti si ii dorim insanatosire grabnica!


Daca ati avea 5 minute cu AC/DC, cum ar decurge intalnirea?

Abia asteptam intalnirea aceasta. Este unul dintre visele noastre, asa ca, avem certitudinea ca se va realiza. Vor fi niste momente unice, amuzante, incarcate de emotii, pe care le vom trai la intensitate maxima!


Cat efort ati depus pentru a ajunge la stadiul actual de asemanare cu trupa si care au fost aspectele la care a trebuit sa lucrati cel mai mult? Este un proces continuu de perfectionare - ce simtiti ca ati putea face mai bine?

Ei, aici e mult de povestit... Eforturile sunt imense. De la sutele de ore petrecute la sala de repetitii la sutele de ore de stat in fata monitorului si privit concertele AC/DC, ascultat piesele, pana la drumurile lungi inghesuiti intr-o masina mica, noptile nedormite, oboseala, stres, cautari, schimbari si multe alte aspecte care alcatuiesc succesul trupei The R.O.C.K. In ceea ce priveste munca, am lucrat si lucram in continuare la detalii. Vrem sa redam cat mai exact feeling-ul si spiritul AC/DC. De imbunatatit e loc si va fi intotdeauna... Ne bucuram insa ca am castigat respectul ascultatorilor de AC/DC din Romania si nu numai. Urmeaza lucruri marete, dragii nostri! Stati pe faza ;-)


Cum vi se pare starea rockului astazi? Credeti ca se mai pot naste trupe-gigant precum AC/DC sau Metallica?

Rock-ul la nivel mondial functioneaza. E in joc! S-au schimbat putin metodele de marketing si promovare. Traim schimbari in absolut toate domeniile, implicit in muzica. Activitatea se muta in spatiul virtual. A aparut un nou sistem de valori din care fac parte „like-ul” si „view-urile”. De asemenea, s-au modificat multe si in ceea ce priveste tehnologia de sunet, de productie muzicala. Ne adaptam. Nu-mi fac griji ca muzica rock va apune. Nicidecum. Atata timp cat oricine poate asculta pe youtube, CD, caseta, banda magnetica sau vinil si chiar radio si TV nume ca AC/DC, Led Zeppelin, The Beatles, Deep Purple, Pink Floyd, Chuck Berry, Free, Queen, Elvis Presley si alte embleme ale istoriei muzicale, atunci inseamna ca vor fi in continuare o sursa foarte puternica de inspiratie pentru generatiile care vor urma si astfel rock-ul va merge mai departe. Cand nu vom mai avea unde sa ascultam asa ceva, atunci va fi o reala problema... Cu siguranta se vor mai naste trupe mari, insa adaptate la vremurile respective si inspirate din ceea ce am enumerat mai sus.


La nunti vi s-a propus sa cantati? Ati facut-o, cum vi se pare ideea?

Da! Am cantat la nunti. Am fost surpriza cea mai mare pentru miri (care evident ca erau fani AC/DC) sau din partea mirilor pentru o persoana draga lor. Ni se pare foarte faina ideea de a face niste oameni fericiti in cel mai important moment din viata lor. La petrecerea in care ei sarbatoresc unirea sufletelor. Ne place. Mai facem J. Da! Sa fie ROCK la nunta! \m/


Spuneti-ne un lucru despre proiectul The Rock pe care n-ati avut ocazia sa-l dezvaluiti pana acum.

The R.O.C.K este un proiect tribut adus titanilor de la AC/DC. NU este o trupa de cover-uri. E o mare diferenta. Noi reproducem piesele in cel mai mic detaliu, folosim aceleasi instrumente si incercam sa transmitem cu o cat mai mare acuratete spiritul AC/DC. Adica aducem un omagiu celei mai mari trupe de Hard Rock’n Roll a tuturor timpurilor. Asa trebuie privit proiectul The R.O.C.K!


In final, un mesaj pentru cei care vin sa va vada la Hard Rock Cafe!

Sa fiti pregatiti! Avem de cantat si de dansat. Asadar, cu o zi inainte, nu beti rece, nu va obositi si nu va certati cu nimeni! Va vrem cu pofta de distractie, si cu chef de rock’n roll! For those about to rock, we salute you!!!

----

Componenta The R.O.C.K.:

Daniel Ignat- Lead Vocals
Nik Baydin –Lead Guitar
Adrian Popescu- Rhythm Guitar/Backing Vocals
Mircea (Burete) Preda- Bass/Backing Vocals
Mirko Grusa – Tobe

Biletele costa 35 de lei cu loc la masa (sau in picioare) si 50 de lei cu loc la masa in fata scenei (VIP) si pot fi procurate online de pe www.iabilet.ro si www.metalhead.ro/bilete/, din reteaua de magazine Muzica, UMAN, SENIA si Perfect Tour din toata tara, de la Hard Rock Cafe si in ziua concertului la intrare sau la concertul byron de vineri, 5 septembrie tot din Hard Rock Cafe.

Puncte de vanzare fizice pentru Bucuresti:

- Magazinele UMAN din Baneasa Shopping City (etaj) si Piata Romana (George Enescu 30 colt cu Magheru)

- SENIA in Magazinul Muzica
- Agentiile Perfect Tour - Str. Theodor Aman, Nr. 11 si Str. Frumoasa, nr. 56 (colt cu Calea Victoriei)
- Hard Rock Cafe (Sos. Kiseleff, nr. 32, Parc Herastrau

Extra:

- Aplicatia de IOS IaBilet valabilain AppStore, aici.

- de pe varianta de mobile IaBilet - m.iabilet.ro

Hard Rock Cafe dispune de 300 de locuri de parcare!

Un eveniment prezentat si organizat de Bestmusic Live Concerts – www.bestmusic.ro, powered by ROCK FM si METALHEAD si oferit de vinurile PURCARI


Concerte recomandate: