OCS - "Am ales sa cautam in noi, sa privim unde poate nu am facut-o vreodata, sa ne punem si sa va punem oglinzi." (interviu)

16 Septembrie 2013 Ana-Maria Gavrila

OCS -

Cei de la Omul cu sobolani vor urca pe scena celei de-a 5-a editie a Festivalului Rocker’s Garnic sambata, 21 Septembrie, alaturi de Emil, Travka, Persona si Rubik’s Cube. Mai jos puteti citi cateva randuri despre cei 16 ani de OCS, precum si despre lansarea noului lor album, care va avea loc in luna octombrie, in Bucuresti.


Sunt deja 16 ani de OCS. Multi inainte. Am inteles ca veti sarbatori cei 16 ani existenta printr-un nou album. Ce ne puteti spune despre el?

Dupa 16 ani, aproape 90 de piese, in jur de 3 generatii de fani (un palmares simpatic ne place sa credem), cel de-al 8-lea album OCS - "Marea Cautare" va contine 11 piese (aprox 45 de minute), nu este lung dar este, poate, cel mai "adanc" album OCS. Este un album muncit in jur de doi ani de zile care nu a venit deloc de la sine, dar nici nu a fost cautat. Piesele au influente post-grunge alternative, chitari mult mai transante si ritmuri mult mai taioase fata de piesele cu care erau obisnuiti ascultatorii nostri pana acum. Versurile, acide si adanci, bassist nou nout cu suflul de rigoare! Numai bun de ascultat.

Cind veti lansa acest album? Pregatiti ceva deosebit? Vreo surpriza?

Lansarea va avea loc pe data de 11 octombrie in Bucuresti, intr-o locatie noua. Nu stim cat de grandioasa va fi lansarea dar speram sa reusim sa facem ceva diferit, ceva mai altfel.

Vreo surpriza, daca va fi, asa sa ii ramana numele! Surpriza. ;)

In general, toate piesele OCS au cite o poveste in spate. Care e povestea din spatele acestui album?

Povestea acestui album consta in faptul ca eram la o cotitura. Cu noi, cu voi, cu ei. Si am ales sa cautam in noi, sa privim unde poate nu am facut-o vreodata, sa ne punem si sa va punem oglinzi. Daca mai aveti putina rabdare, am vrea sa stim parerea voastra despre ce poveste simtiti. Treaba e atat de subiectiva ca nu prea merge explicata.

Pe 21 septembrie urmeaza sa cintati la Festivalul Rocker’s Garnic. Ce setlist ati pregatit? Veti cinta si piese de pe albumele anterioare?

Suntem tare curiosi sa vedem cum e in zona, am vazut poze fabuloase cu imprejurimile, am auzit numai de bine de festival. E bine ca se mai inhama si alti nebuni la caruta rock'n'roll, toata stima. Setlistul va fi unul general, vom canta preponderent piese de pe albume anterioare, dar si parte din single-urile de pe "Marea Cautare". Un platouas simpatic pentru oameni simpatici.

In afara de muzica, la Garnic organizatorii au pregatit si sporturi montane pentru participanti. Veti incerca si ceva adrenalina inainte de concert?

Depinde ce anume si pe ce cale se administreaza! Apreciem oferta la fata locului si va raspundem.

Ce le transmiteti fanilor care vor veni sa va vada la Garnic?

Sa se imbrace frumos, sa gandeasca asijderea, sa se iubeasca platonic si protejat si sa puna mana sa rock'n'roll!


Concerte recomandate: