Rubik's Cube - "Cand ajungem la punctul la care nu mai avem nimic nou de facut vom extrage din gramada pe cele mai vrednice de album"

17 Septembrie 2013 Ana-Maria Gavrila

Rubik's Cube -

Cei de la Rubik’s Cube vor urca pe scena celei de-a 5-a editie a Festivalului Rocker’s Garnic sambata, 21 Septembrie, alaturi de Omul cu sobolani, Emil, Travka si Persona. Care este povestea Rubik’s Cube si ce ne spun trupetii despre EP-ul lor, "Everything’s A Race", aflati in interviul de mai jos.

Care e povestea din spatele formarii trupei ?

La sfarsitul verii lui 2011 Gabi si eu (Alex Gondoci) am inchiriat o sala in curtea unei fabrici. La primele intalniri am mers pe improvizatii si am facut cateva riff-uri si beat-uri. La scurt timp a sosit si Sila cu bass-ul si am putut sa facem piese. Am facut coveruri dupa piese ale artistilor nostri preferati de pe atunci si am sustinut primul nostru concert. Am inceput sa scriu piese pe care le lucram la repetitii cu Gabi si Sila. Dupa un an ni s-a alaturat si celalat Alex la chitara. A inceput sa compuna si el piese pe care le lucram in aceeasi maniera la repetitii. Pana acum avem vreo 13 piese.

Nu de mult ati lansat EP-ul intitulat Everything’s A Race. Cum a fost primit? Ce feed back ati avut?

Cam toata lumea cu care am vorbit a laudat EP-ul si cateva persoane au spus ca il asculta frecvent. Am citit articole pe internet si lumea il incadreaza in genuri muzicale cum ar fi alternativ, progresiv, psihedelic, pop ... indie. Inca nu am intalnit persoane care sa spuna ca-i naspa.

Pe cind sa asteptam un album proaspat si fierbinte?

Piese avem. Pe langa cele de pe EP mai sunt 7 si in momentul de fata lucram la inca vreo 3. Cand ajungem la punctul la care nu mai avem nimic nou de facut vom extrage din gramada pe cele mai vrednice de album.

Ce fel de concerte preferati? Indoor sau outdoor?

Deocamdata nu avem preferinte.

Urmeaza sa cantati la Festivalul Rocker’s Garnic. Ce setlist ati pregatit?

Vom canta piesele de pe EP si cateva piese mai noi.

Ce la transmiteti fanilor care vor veni sa va vada la Garnic?

Sa aveti grija unul de celalalt si sa nu raniti decat pe cel ce va va cere asta in gradina


Concerte recomandate: