Interviu Interzis

25 Februarie 2007 Morrison

Interviu Interzis

Discutam azi cu formatia Interzis, o trupa care a revenit in atentia publicului in urma recentelor concerte, printre care cele din Utopia alturi de trupe ca El Negro si Luna Amara. Trupa s-a nascut in 1995 sub denumirea de "Pur Si Simplu", dar dupa mai multe schimbari in componenta, in 2002 si-au schimbat numele in Interzis.

Salutare! Pentru inceput as vrea sa imi spuneti cine alcatuieste trupa Interzis si ce rol a avut si are fiecare membru in muzica si in dezvoltarea formatiei.

Trupa a luat fiinta la intiativa mea si a lui Liviu, iar acum partea ritmica este alcatuita din Chester tobe si Mihai Movileanu Mosu - bas

Interviu Interzis


Trebuie sa pun si aceasta intrebare pe care multe trupe o urasc: De ce "Interzis"? Cine a venit cu ideea acestui nume si ce reprezinta pentru voi?

Raspuns: dupa cum stii trupa s-a transformat din Pur si simpul in Interzis, iar cand am facut schimbarea am vrut ca acest nume sa reprezinte un protest la faptul ca in mod romanesc, genul nostru de muzica era si este din pacate interzis de la audienta.

Albumul numit sugestiv "Primul Album" imbina clar mai mai multe stiluri de muzica. La inceput recunosc influente punk, apoi heavy, iar bucatile mai lente chiar adauga inca un element acestei varietati de genuri. Urmariti un anume stil de muzica, sau melodiile vin pur si simplu fara a incerca sa va incadrati in anumite categorii?

Raspuns:Stiu ca suna a utopie", dar desi am incercat sa fiu original nu pot sa nu recunosc ca subconstientul si-a spus punctul de vedere, observand la piesele deja finalizate influente Roger Waters sau Offspring, sigur ma refer piesele de pe primul album.

Cum iau nastere piesele Interzis? Cine compune muzica,

versurile si cum reusiti sa va completati apoi reciproc?Melodiile de pe primul material inregistrat au fost compuse de mine, si recunosc nu mi-a convenit prea tare. In prezent pe urmatorul material vor fi trei piese ale basistului si ale unui prieten al trupei(Ovidiu Iliescu), iar la orchestrarea celor 9 piese ce vor fi inregistrate am particpat toti membrii trupei.

Interviu Interzis


Trecutul formatiei Interzis aminteste de proiectul "Pur Si Simplu"? Ce ne puteti spune despre acea perioada. Mergeau lucrurile mai bine? Ce s-a schimbat? Cum au evoluat lucrurile?

Din pacate varsta noastra nu ne permis sa cantam in perioada comunista si nici in perioada 90- 95, cand se canta si se asculta muzica buna. Asa ca din 95 pana acum nu as putea spune ca au mai existat perioade bune pentru rock. Totusi, recunosc ca de vre'o doi ani s-au mai schimbat lucrurile in sensul ca au aparut cateva festivale de gen, in special vara, la care, la o parte din ele am participat, iar mai nou sunt increzator ( si sper ca nu ma intelegi gresit) in ceea ce incerci tu sa faci cu cantarile de club.

Ati avut recent cateva concerte in Bucuresti in deschidere la trupe mai cunoscute la noi. Cum v-ati simtit? Cum a reactionat publicul?

Asa cum am spus, cantarile din Utopia sunt grozave, si cred ca aceasta locatie reuseste sa atraga foarte multa lume iubitoare de rock, ceea ce e uimitor pentru aceasta tara iubitoare de manele.

Interviu Interzis


De-a lungul carierei voastre ati avut mai multe prestatii live, la diferite festivaluri si pe mai multe feluri de scene. Trebuie sa fie un concert care v-a lasat o amintire mai deosebita, mai placuta. Puteti sa ne spuneti care este acela si de ce a fost mai deosebit?

Vreau sa mentionez ca am fost impresionat de publicul din Cluj, care ne-a primit cu foarte multa caldura, desi aveam pe frunte eticheta cu trupa din Bucuresti si vroiam sa castigam si un premiu asta s-a intamplat in toamna lui 2004 la Festivalul Iuliu Merca, iar oamenii din sala ne vedeau pentru prima oara.

Un alt eveniment la care am participat si pe care cu siguranta nu-l voi uita niciodata a fost cantarea din seara de vineri 3 decembrie 2004 de la Polivalenta, un festival organizat de Teo Peter.

Interviu Interzis


Revenind la concertele recente, de curand ati avut un concert in clubul Utopia si sunt sigur ca va vom mai vedea acolo. Cum va simtit pe scena dintr-un club? Multe formatii se simt mai aproape de public ceea ce le da un sentiment mai placut. Simtiti si voi la fel?

Fiind mult mai dese decat cele de pe scenele mari, recunosc ca ne simtim mai in largu' nostru la cantarile din club, iar in ceea ce priveste Utopia cu atat mai mult, cred ca devine locul nostru favorit.

As vrea sa stiu care sunt preferintele voastre muzicale. Dupa cum am spus albumul vostru de debut mi-a lasat impresia mai multor influente. Ce muzica ascultati si cum va influenteaza propriile creatii?

In ceea ce ma priveste ascult cu predilectie muzica in care chitare este instrument principal si cred ca este imposibil sa compui fara sa fi influentat, voit sau nu.

Ce parere aveti despre scena romaneasca a muzicii rock? S-a mai dezvoltat in ultimii ani? Ce lipseste?

S-a mai dezvoltat, in sensul ca sunt cateva festivale si cateva cluburi prin tara unse se canta rock, in schimb in opinia mea nu exista procupare pentru a se promova rock-ul nici in media si nici din partea caselor de productie.

Am inteles ca va pregatiti de lansarea celui de-al doilea album. Ce ne puteti spune despre acest material? Cum se va numi si cand va fi lansat? Va fi diferit de primul?

Pot sa spun ca sper ca in cel mult doua saptamani sa incepem inregistrarile, iar undeva in toamna sa lansam materialul, care daca va beneficia de aceeasi promovare ca si primul va fi doar de palmares. Dar, lasand pesimismul la o parte vrem ca urmatorul material sa reprezinte un progres muzical pentru trupa si sa ajunga mai usor la urechile oamenilor.

Alte planuri de viitor ale trupei Interzis? Cand va vom mai putea vedea live si unde?

Ne dorim cat mai multe cantari si publicul de care avem parte in utopia, iar din pe cei care vor sa ne vada ii invitam sa vina la Old School pe 6 martie.

Va multumesc pentru interviu si va rog sa transmiteti in final cateva cuvinte cititorilor nostri interesati de trupa Interzis.

Cu placere, iar pe cei ce citesc acest articol ii sfatuiesc sa sculte muzica rock, pentru ca in opinia mea aceasta atitudine este evadarea perfecta din societatea noastra obosita.

INTERZIS
www.trupainterzis.lx.ro

Harry Haller versus Interzis


Concerte recomandate: