La multi ani, Cristi Minculesu!

de Buvnitz

La multi ani, Cristi Minculesu!


Cristi Minculescu, legendara voce a formatiei Iris, implineste astazi - 9 ianuarie - frumoasa varsta de 54 de ani.

A petrecut 30 de ani alaturi de Iris si este considerat de multi drept cea mai buna voce a rockului romanesc, un artist catalogat drept legendar prin concertele si maniera proprie de interpretare dar si vocea sa inconfundabila.

Alaturi de Iris a devenit un simbol pentru tanara generatie din perioada comunismului, avand insa un succes la fel de mare si dupa 1990.

Cristi spune ca a mostenit vocea de la mama sa: „mama era in cor la manastirea Bistrita, de langa Ramnicu Valcea. Mai mult ca sigur ca de la ea am mostenit”

Cristi Minculescu si-a inceput cariera in 1979 ca solist vocal al trupei Harap-Alb, alaturi de muzicieni precum chitaristul Gabi Nacu sau basistul Anton Haias. Minculescu ramane la Harap-Alb pana in 1980, cand Anton Hasias il prezinta celor de la Iris, care aveau nevoie de un solist.

Cristi paraseste Iris in 1982 pentru a forma trupa Voltaj alaturi de Adrian Ilie. In locul sau este adus Dan Bittman.

In 1984 Minculescu se intoarce in Iris dupa ce si Bittman paraseste trupa pentru a ajunge solist vocal in Holograf.

In 2012 Cristi Minculescu paraseste din nou Iris si porneste un proiect solo alaturi de formatia Lotus.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook