Cronica Iron Maiden la Atena

de Morrison

Cronica Iron Maiden la Atena
Dupa o lunga (aprox. 1 ora) calatorie cu tramvaiul nr. 5 prin Atena am ajuns la locul faptei: sala Hellinikon Basketball Arena. Pe tot parcursul acestei excursii rutiere am fost socat de diversitatea rockerilor greci; cred ca erau oameni de toate varstele (intre 10 si 50 de ani) si din toate mediile sociale. Vreau sa accentuez faptul ca majoritatea spectatorilor erau foarte tineri! Deci daca mai auziti prostii din astea gen: "lasa ma ca nici in afara nu mai asculta aia rock, e gata de mult cu rocku" va recomand sa schimbati pertenerul de discutie urgent.

Despre sala in care s-a desfasurat concertul pot spune ca a fost prost aleasa. Spun acest lucru deoarece acustica a fost foarte (FOARTE) proasta. Si de altfel nu era nici foarte mare. Sunt sigur ca cererea de bilete a fost foarte mare deoarece biletele au fost epuizate de mult si sala chiar a fost arhiplina. Sincer am mai vazut sala asa plina ochi.

Evenimentul a fost deschis de catre un recitalul lui Lauren Harris nimeni alta decat fiica basistului Steve Harris. Nu vreau sa fiu malitios dar pur si simplu am fost socat. Ascultasem cateva si ma asteptam la ceva gen Avril Lavigne meets Kelly Clarckson. Ma asteptam la prea mult. Se pare ca nepotismul loveste si in Iron Maiden. Prefer sa nu fac alte precizari referitoare la recitalul tinerei artiste in devenire; cei interesati o pot vedea in turneul ei european. Singurul lucru pe care am sa il spun este ca am fost uimit de publicul elen care s-a comportat remarcabil pe tot parcusul concertului sustinut de Lauren Harris.

Iron Maiden au aparut pe scena in jurul orei 22:00. Inainte de acest lucru publicul s-a incalzit cu piesa "Doctor, doctor" a celor de la UFO. Prima piesa este si cel mai recent single al trupei: Different world. Toata sala este in delir. De fapt pe tot parcursul concertului lumea a fost in delir Publicul grec s-a dovedit a fi de mare exceptie sustinand trupa frenetic pe tot parcursul concertului, fapt ce a impresionat trupa mult.

Au urmat inca cateva piesa de pe ultimul album de studio ("A matter of life and death") dar apoi brusc au trecut la artileria grea si au putut fi auzite clasicile "Wrathchild", "2 minutes to midnight", "The evil that men do", "The number of the beast", "Fear of the dark" etc. Spectacolul scenic si cel al luminilor de scena a fost impresionant. In momente ca acelea iti dai seama cat de mult conteaza ca o trupa sa vina cu intreaga echipa si cu tot echipamentul la concert.

Din pacate acustica proasta a salii a scazut din prestigiul evenimentului care ar fi putut fi pana la capat la cel mai inalt nivel. Bruce Dickinson nu a fost nici el chiar la nivelul asteptarii, dar cand vezi o trupa live te astepti la asa ceva ca doar nu vrei playback. Din punct de vedere al spectacolului vocalul si-a facut numarul ca de obicei. Nu cred ca a fost loc pe scena in care sa nu fi ajuns: ramane sportiv pana la capat si nu renunta nici la incaltamintea de scrima.
Eddie si-a facut aparitia pe piesele "The evil that men do" si "Iron Maiden" spre incantarea tuturor rockerilor prezenti. Celebra mascota a trupei purta uniforma militara britanica pentru a fi in ton cu conceptul ultimulei productii semnate Iron Maiden.

Publicul a tinut sa ii cante La Multi Ani basistului Steve Harris care a implinit pe data de 12.03.2007 varsta de 49 de ani. Nu pot aprecia exact cati oameni se aflau in sala exact dar cred ca cifra corecta se afla undeva intre 6000 si 10000. Concertul s-a incheiat cu "Hallowed be thy name".

A fost clar un eveniment important pentru scena rockului anului 2007. Fiecare spectator cred a ramas cu o amintire placuta dupa acest spectacol. Tin sa precizez ca nu ar fi fost un spectacol atat de incendiar fara publicul de exceptie care s-a adunat pentru acest eveniment. Concluzie: Iron Maiden still kicks a*s!

Horatiu

Setlist:

1. Different World
2. These Colours Don't Run
3. Brighter Than A Thousand Suns
4. Wrathchild
5. The Trooper
6. The Reincarnation of Benjamin Breeg
7. For The Greater Good of God
8. The Number of The Beast
9. Fear of The Dark
10. Run To The Hills
11. Iron Maiden

Encore:
12. 2 Minutes To Midnight
13. The Evil That Men Do
14. Hallowed Be Thy Name


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook