Jim Morrison ar fi implinit astazi 69 de ani

de Pruna Andrei

Jim Morrison ar fi implinit astazi  69 de ani


James Douglas "Jim" Morrison, nascut in data de 8 decembrie 1943 in Melbourne, Florida, ar fi implinit astazi varsta de 69 de ani.


Jim Morrison
a fost solistul legendarei trupe The Doors. Inca din tinerete, Morrison a fost un copil inteligent, avand o pasiune uriasa in a scrie si a desena.


In 1965, Jim Morrison inffinteaza impreuna cu Ray Manzarek, John Densmore si Robby Krieger formatia The Doors, cu care va scoate in perioada 1967-1971, sase albume.


Cand in 1967 The Doors ating culmile succesului, artistul a devenit dependend de droguri si alcool, iar in cele din urma se pare ca acestea i-ar fi adus moartea in 1971, la varsta de 27 de ani. Moartea sa inca ramane un subiect foarte controversat deoarece nu i s-a facut vreo autopsie, iar cauza exacta a mortii este inca este pusa sub semnul intrebarii.


Jim Morrison a fost clasat pe locul 47 in lista "100 cei mai mari solisti din toate timpurile" facuta de catre revista Rolling Stone si pe locul 22 in lista "50 cei mai mari solisti rock" facuta de catre Classic Rock Magazine.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: