S-a deschis un muzeu dedicat Woodstock-ului

de Morrison

S-a deschis un muzeu dedicat Woodstock-ului
Amestecul de muzica, sex, droguri si politica ce a fost format de festivalul Woodstock in 1969 va fi reprezentat intr-un muzeu tribut adus locului de nastere al subculturii americane.

In urma cu aproape 40 de ani, 500 000 de hipioti s-au strans in satucul Woodstock, la nord de orasul New York, pentru a se bucura de concertele unor artisti precum Jimi Hendrix sau Janis Joplin.

Muzeul a fost ridicat in localitatea Bethel Woods din apropierea Woodstock-ului de catre Alan Gerry. Se intinde pe o suprafata de 240 de ha si cuprinde un centru dedicat artelor, expozitii, locuri pentru proiectii video etc.

Sunt prezentate vizitatorilor imagini din timpul festivalului, dar si evenimente precum
asasinarea lui JFK Kennedy, a lui Martin Luther King Jr sau razboiul din Vietnam ce incadreaza evenimentul muzical intr-un context politic si istoric deosebit.

"Daca avem astazi o femeie si un afro-american in cursa pentru presedintia Statelor Unite, acest lucru se datoreaza impactului cultural pe care Woodstock-ul l-a avut", au declarat organizatorii.

Bestmusic


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook