Sammy Hagar: Joe Satriani este mai fluent" si mai versatil" decat Eddie Van Halen

de Ana-Maria Gavrila

Sammy Hagar: Joe Satriani este mai fluent


Desi nu am merge pana intr-acolo incat sa ne hazardam in comparatii definitive intre marii chitaristi ai lumii, Sammy Hagar i-a comparat public pe Eddie Van Halen cu Joe Satriani, avand in minte un singur castigator.

Atat Eddie Van Halen, cat si Joe Satriani sunt considerati unii dintre cei mai buni chitaristi, iar Hagar - care a colaborat cu amandoi de-a lungul timpului - are numai cuvinte de lauda pentru Satriani, alaturi de care canta in Chickenfoot.

„Odata ce termina cu repertoriul meu, poate interpreta franceza, spaniola si rusa la chitara. Este atat de versatil si de fluent!” a declarat Hagar despre Satriani. „Eddie nu este chiar atat de fluent si de versatil. Eddie are un stil al lui, si este foarte bun pe acel segment, insa Joe poate interpreta orice. Cand Joe si cu mine incepem sa compunem impreuna, imi arata niste acorduri, iar eu incep sa cant.”

„Apoi iau chitara doar pentru a-mi da seama „Ce acord este asta? Ce canti acolo?” pentru a sti ce note sa aleg pentru a canta. Cand ma intreaba „Asta a sunat minunat, ce ai cantat acolo?” ii spun exasperat ca pur si simplu nu stiu. Eu doar cant!”

Sa fie versatilitatea mai importanta decat stilul cand vine vorba de chitara? Sau un chitarist bun ar trebui sa le imbine echilibrat pe amandoua?Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook