31 de ani de la moartea lui John Lennon

de lust blood

31 de ani de la moartea lui John Lennon


Pe 8 decembrie se implinesc 31 de ani de la moartea marelui artist John Lennon.

John Lennon se intorcea de la studioul de inregistrari unde pregatea o noua piesa intitulata “Walking On Thin Ice” impreuna cu sotia sa, Yoko Ono. Artistul se afla in fata apartamentului sau din New York City in momentul in care Mark David Chapman a tras cinci focuri de arma asupra sa.

Gloantele i-au perforat un plaman. Chapman a ramas la locul faptei pana in momentul in care a fost arestat de politie.

In acest timp, alti doi oameni ai legii il transportau pe Lennon spre spitalul Roosvelt, unde s-a incercat restabilirea pulsului, dar ranile provocate de gloante erau mult prea grave. La scurt timp, artistul a fost declarat decedat.

Chapman a fost numit vinovat si a primit 20 de ani de inchisoare in Attica State Prison din New York. De-a lungul timpului a cerut drept de apel de cinci ori si a fost refuzat de fiecare data.

Ucigasul a fost adesea asociat cu cartea "De veghe in lanul de secara", deoarece acesta o avea asupra sa in momentul in care a comis fapta. El a explicat ca doar citind cartea cineva poate intelege de ce a comis un astfel de act cutremurator.

John Lennon este recunoscut pentru campaniile sale pentru oprirea razboiului din Vietnam, pentru muzica cu care a vrajit intreaga lume si pentru vanzarile record pe care le-a obtinut de-a lungul carierei sale.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook