Pe 9 octombrie este ziua de nastere a lui John Lennon

de Buvnitz

Pe 9 octombrie este ziua de nastere a lui John Lennon


Legendarul artist John Lennon ar fi implinit onorabila varsta de 70 de ani. John Winston Ono Lennon s-a nascut in data de 9 octombrie, 1940 si a fost cunoscut drept solist si compozitor ce a atins pragul succesului odata cu grupul The Beatles, alaturi de Paul McCartney.

Cei doi au format de altfel un parteneriat catalogat drept unul dintre cele mai de succes ale secolului 20.

Nascut si crescu in Liverpool, Lennon si-a inceput cariera muzicala incad in adolescenta alaturi de The Quarrymen, ulterior devening The Beatles in 1960.

Dupa ce Beatles au cunoscut o decadere masiva, Lennon si-a lansat o cariera solo ce a dat nastere unor albume de succes precum John Lennon/Plastic Ono Band si Imagine.

Lennon a afisat o atitudine de rebeliune prin muzica, film, lucrari scrise si interviuri. Ulterior a devenit un om foarte controversat datorita implicarii in activism si miscarea pentru pace.

S-a mutat in New York in 1971 unde a intampinat rezistenta din partea lui Richard Nixon pentru replicile dure la adresa razboiului din Vietnam.

Lennon s-a retras din muzica in 1975 pentru a se dedica familiei insa a revenit in 1980 cu albumul Double-Fantasy. La trei luni de la lansare artistul a fost ucis.

Lennon a vandut doar pe continentul american 14 milioane de discuri. Este responsabil pentru 27 de hituri number one iar in 2008 Revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 5 in topul celor mai buni solisti din istorie.

In 1994 a fost inclus in Rock and Rol Hall Of Fame.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook