Se implinesc 32 de ani de la moartea lui John Lennon

de Pruna Andrei

Se implinesc 32 de ani de la moartea lui John Lennon


8 decembrie este o zi neagra in calendarul muzicii rock. Daca in aceasta zi, acum 69 de ani s-a nascut Jim Morrison, ei bine, tot in aceasta zi se implinesc 32 de ani de la moartea lui John Lennon.


John Winston Lennon, nascut in data de 9 octombrie 1940, in Liverpool, a fost fondatorul legendarei trupe The Beatles. Controversat pentru viziunea sa politica si activitatea sa pacifista, John a criticat dur interventia americana in Vietnam.


In data de 8 decembrie 1980, John Lennon se intorcea de la studioul de inregistrari unde pregatea o noua piesa intitulata “Walking On Thin Ice” impreuna cu sotia sa, Yoko Ono. Artistul se afla in fata apartamentului sau din New York City in momentul in care Mark David Chapman a tras cinci focuri de arma asupra sa. Putin mai tarziu, acesta a murit din cauza ranilor suferite.


Chapman a pledat vinovat si se afla in inchisoare chiar si azi, fiind condamnat pe viata.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook