Balaurul despre Jon Lord: Multumim pentru muzica, Maestre

de Buvnitz

Balaurul despre Jon Lord: Multumim pentru muzica, Maestre


In continuarea acestei triste si infinite serii de disparitii, ieri a parasit aceasta lume inca unul din muzicienii mei preferati, Jon Lord.

Fiind mic invatacel de pian clasic la Scoala de muzica din Targoviste, am ascultat albume Deep Purple si Whitesnake pe care Jon Lord a cantat si mi-am dat seama ca e cel mai heavy keyboard player din lume (cel putin asa era in mintea mea de atunci si este si in cea de acum).

Modul in care folosea hammond-ul pentru a completa si a adauga greutate la sound-ul trupelor sale a contribuit cu siguranta la succesul acestora si l-a transformat intr-un model pentru orice pianist dintr-o trupa de rock. De cateva decenii este standardul dupa care sunt judecati toti keyboardistii din aceasta scena.

Am avut privilegiul sa-l vad live pe scena, iar influenta lui si a trupelor lui asupra formatiei noastre este imensa, la fel cum este si golul ramas in urma disparitiei sale.

Multumim pentru muzica, Maestre! Dumnezeu sa te odihneasca.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: