Biografie Kasabian



Kasabian
Formata din Tom Meighan (voce), Chris Edwards (bass), Sergio Pizzorno (chitara, voce) si Chris Karloff (chitara si keyboard), trupa britanica Kasabian si-a luat numele de la Linda Kasabian, ce facea parte din anturajul celebrului" Charles Manson.
"Pur si simplu ni s-a parut un cuvant usor de pronuntat si de retinut. Ne-a luat aproximativ un minut sa cadem de acord asupra lui!"
Cei patru muzicieni s-au cunoscut in timpul liceului si au urmat apoi acelasi colegiu, in aceasta perioada nascandu-se si ideea infiintarii trupei.
In 2004, lanseaza primul album, "Kasabian", foarte bine primit de public si de critici - "muzica facuta de oameni, pentru oameni" - Kasabian fiind comparata cu Oasis, datorita stilului vocal aspru si a aparitiilor live in forta.
Cel mai recent album semnat Kasabian, "Empire", a fost lansat in Marea Britanie in august 2006.
In timpul inregistrarilor, Chris Karloff a parasit trupa, dar talentul sau de compozitor se poate remarca pe trei dintre piesele albumului. Una dintre acestea este "Empire", un single definit de trupa drept o "chemare la arme" impotriva ororilor razboiului.
Albumul a intrat pe locul 9 in topul UK, pastrandu-si aceasta pozitie timp de 4 saptamani! Ultimul single de pe acest material, "Me Plus One", a fost lansat in ianuarie 2007.

Stil: alternative rock/indie rock/electronica

Componenta:
Tom Meighan - voce
Sergio Pizzorno - chitara/voce
Chris Edwards - bas
Ian Matthews - tobe/percutie
Jay Mehler - chitara

Discografie:

Processed Beats (2003)
Reason Is Treason (2003)
Club Foot (2004)
L.S.F. (Lost Souls Forever) (2004)
Processed Beats (2004)
Cutt Off (2005)
Club Foot (2005)
Empire (2006)
Shoot the Runner (2006)
Me Plus One (2007)
Fast Fuse (2007)

KASABIAN
www.kasabian.co.uk/home
www.myspace.com/kasabian


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook