Cronica Kataklysm - In The Arms Of Devastation

de Morrison

Cronica Kataklysm - In The Arms Of Devastation
Inainte sa pun mana pe albumul asta, auzisem o gramada de pareri. Ca este diferit dar bun, ca este la fel adica prost, sau opinii ce exprimau indiferenta. Toate acestea m-au facut sa "purced" spre o ascultare foarte atenta si minutioasa. Dupa ce undeva pe la a patra piesa am exclamat un "aoleo" descurajator, mi-am amintit cu parere de rau de Kataklysm-ul de pe vremea "Epic" sau "Temple of Knowledge".

Unde sunt riffurile alea care te tin cu urechea ciulita, unde este nunta de personalitate a fiecarei piese in parte? Nu stiu. Daca pe plan vocal totul pare sa fie la fel ca si pana acum, pe plan instrumental albumului cred ca ii lipsesc cateva elemente care pe mine personal, m-ar fi bucurat mai mult decat "imblanzirea" generala a sunetului Kataklysm.

Riffurile chitarei care la inceput de piesa aproape impresioneaza, ajung pana la sfarsit sa plictiseasca printr-o monotonie suspecta. Exact pe materialul asta trebuia sa se gandeasca bajetii astia sa bage niste pasaje intrumentale mai lungi, ca tot sunt ele cele mai originale pe care le-au compus vreodata. Piese care sa ma fi impresionat nu sunt, dar in schimb ceva care s-ar fi vrut interesant gasim in piesa "The Road to Devastation", pe care apar ca invitati Tim Roth si Rob Doherty de la Into Eternity.

Ma gandesc ca poate aceasta piesa era buna pentru incheierea albumului, atat pentru faptul ca este cea mai aerisita si inspirata de pe album, cat si pentru finalul cat de cat interesant, ticaitul de ceas care indeamna la o oarecare reflectare. Dar materialul este inchis cu "Like Angels Weepimg", piesa care readuce in prim plan tobele mai "tandre" sau chitarele care isi dejoaca propria originalitate in solouri lungi si inutile.

As caracteriza acest material ca fiind o respectare "la limita" a retetei Kataslysm. Exagerand prin a spune ca este un album prost, si totusi incercand in zadar sa gasesc entuziasmul albumelor precedente ale trupei, nu-mi ramane decat sa etichetez "In The Arms of Devastation" printr-o mediocritate la care personal nu ma asteptam. Devastatoare sau nu chiar, puneti totusi mana pe material si ascultati-l.

Merita sa va faceti o parere personala despre a nu-stiu-cata trupa "cu greutate" care la inceput de 2006 intervine cu schimbari asupra stilului.

KATAKLYSM
www.kataklysmrocks.com
www.myspace.com/kataklysm

Xandra
Nota: 8/10

Tracklist:

1. Like Angels Weeping (The Dark)
2. Let Them Burn
3. Crippled And Broken
4. To Reign Again
5. It Turns To Rust
6. Open Scars
7. Temptations Nest
8. In Words Of Desperation
9. The Road To Devastation


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook