Cronica Kataklysm - Prevail

de Morrison

Cronica Kataklysm - Prevail
What the hell...everybody ends up dead. It's just a matter of when.

Kataklysm au ajuns la al 9-lea album de studio, un material ce intrerupe oarecum lungul sir de succese. Spun asta pentru ca Prevail nu suna asa cum ar trebui, o parere impartita mai ales de catre fanii infocati ai trupei. Totusi judecand la rece, varsta i-a ajuns pe canadieni si in special pe Max Duhamel.

Lipsit de o doza masiva de brutalitate, Prevail parcurge o evolutie naturala spre aria ceva mai melodica. Fara acele pasaje haotice, noul disc a devenit mult mai balansat chiar si pe aria percutiei. Max Duhamel renunta la aglomeratele pasaje de "hyperblast", in favoarea unor executii tehnice, de bun augur pentru ritm. Motivul este de inteles, Duhamel avand in trecut probleme de sanatate datorate in special vitezei de executie.Riffurile sacadate raman in continuare un trademark pentru Kataklysm. Prevail incepe in forta, cu o doza serioasa de brutalitate ce din pacate se pierde pe parcurs. Taking the world by Storm are un tempo mediu, cu mici "scapari" de blastbeat, in mare parte la fel de echilibrate, fara elemente haotice. Riffurile devin destul de repetitive, insa acest aspect nu e ceva nou pentru muzica Kataklysm.

Urmeaza The Chains Of Power, piesa etalon pentru noul disc. In forta, cu o structura bine definita ce aminteste de perioada Shadows and Dust. Duhamel face un ultim efort, astfel ca avem din nou in prim plan acel hyperblast haotic acompaniat de vocea inconfundabila a lui Maurizio.

Aceeasi tematica este pastrata de As Death Linger, inca o piesa de referinta pentru disc. De altfel piesa de fata precum si precedenta vor deveni "hituri" pentru putinele rockoteci ramase in Romania (desigur, se va intampla peste 2 ani). As Death Lingers pastreaza brutalitatea Kataklysm, intrerupta oarecum de Blood In Heaven care readuce in prim plan un tempo mediu, incarcat, care totusi nu spune nimic pe plan muzical.

To The Throne Of Sorrow are o structura clasica pentru stilul death metal. Un tempo mediu, intrerupt pe alocuri de iesiri din decor (in special blastbeaturi). Din nou, structura devine repetitiva, moment in care muzica Kataklysm are de suferit mai ales daca vorbim de o lipsa de brutalitate.

Lucrurile revin oarecum la normal cu Tear Down The Kingdom si The Vultures Are Watching, doua piese compuse in maniera clasica Kataklysm poate cu o nota ceva mai melodica decat in trecut. Prevail este incheiat de The Last Effort, compozitie instrumentala oarecum iesita din contextul trupei canadiene, insa perfecta pentru un final de album.Acelasi producator Jean-Francois Degenais, aceeasi casa de discuri Nuclear Blast si aceeasi lungime constanta de 40 de minute. Da, Prevail nu se ridica la nivelul asteptarilor insa judecand dupa vechimea precum si varsta membrilor, se putea mult mai rau.

KATAKLYSM
www.kataklysmrocks.com
www.myspace.com/kataklysm

Varg
Nota: 8/10

Tracklist:

1. Prevail
2. Taking the World by Storm
3. The Chains of Power
4. As Death Lingers
5. Blood in Heaven
6. To the Throne of Sorrow
7. Breathe to Dominate
8. Tear Down the Kingdom
9. The Vultures Are Watching
10. The Last Effort (Renaissance II)


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook