Biografie Killswitch EngageKillswitch Engage
Killswitch Engage este o trupa americana ce provine din Massachusetts. Formatia este foarte cunoscuta, iar albumele lor s-au vandut in milioane de exemplare pe tot globul. Muzica lor include diverse armonii, breakuri, precum si voce clean/screamed. Recent, au aparut si solo-urile de chitara.
Dupa despartirea de Overcast (1998), basistul Mike D'Antonio a explorat scena underground pentru a gasi noi muzicieni. In 1999, acesta i-a intalnit pe Adam Dutkiewicz si Joel Stroetzel, chitaristi in trupa Aftershock. Dutkiewicz a ajuns tobar, iar Stroetzel a ramas chitarist. Cei 3 au cautat un vocal. Ulteriro, l-au angajat pe Jesse Leach (Corrin, Nothing Stays Gold). Cei 4 au preluat numele de Killswitch Engage, un nume propus de D'antonio, dupa ce a vizionat un episod al celebrului X-Files.
In timpul unui turneu cu Shadows Fall, Ferret Records au observat atitudinea agresiva a trupei. Ulterior, acestia au semnat cu casa de discuri. Albumul de debut a fost suficient pentru a le oferi un contract cu Roadrunner Records. La scurt timp, in trupa a aparut al 5-lea membru, chitaristul Pete Cortese. La scurt timp, acesta a parasit trupa. A urmat lansarea lui Alive or Just Breathing. Discul a crescut considerabil expunerea trupei, plasandu-i in Billboard Magazine Top Heatseekers chart.
Dutkiewicz a ocupat postul de chitarist, in timp ce locul tobarului a fost ocupat de Tom Gomes. La scurt timp dupa lansarea lui Alive or Just Breathing, Leach a parasit trupa. Acesta a fost inlocuit de Howard Jones (Blood Has Been Shed). Noul line-up a lansat The End of Heartache. La sfarsitul lui 2004, Killswitch a sustinut un turneu alaturi de Slayer. In toamna lui 2006, Killswitch a lansat cel mai recent album, intitulat As Daylight Dies. Pe 6 august, 2007 Adam a fost nevoit sa renunte la turneul Warped Tour datorita unei operatii. A fost inlocuit de tehnicianul trupei, Josh Mihlek.

Stil: metalcore

Componenta:
Howard Jones - vocals
Adam Dutkiewicz - chitara/voce
Joel Stroetzel - chitara
Mike D'Antonio - bas
Justin Foley - tobe

Discografie:
Killswitch Engage
Alive or Just Breathing
The End of Heartache
As Daylight Dies
KILLSWITCH ENGAGE
www.killswitchengage.com
www.myspace.com/killswitchengage