Biografie Kiss



Kiss

Genuri muzicale:
Hard RockHeavy

Trupe similare:
Metallica  Truda  Iron Maiden  AC/DC  Guns N Roses  Linkin Park  Ozzy Osbourne

Formatia americana Kiss a luat nastere in anul 1973 in New York. Kiss combina mai multe genuri muzicale, de la hard rock la heavy metal si glam rock, fiecare dintre acestea fiind predominante intr-o anumita perioada din cariera formatiei.
Kiss au atras atentia initial la mijlocul anilor '70 prin costumele de scena cu totul iesite din comun, machiaj si decoruri de scena speciale, incluzand efecte pirotehnice.
Formula originala si cea mai cunoscuta a celor de la Kiss a fost compusa din basistul si vocalul Gene Simmons, chitaristul si vocalul Paul Stanley, Ace Frehley (chitara si voce) si Peter Criss (baterie si voce). Cei patru si-au luat nume de scena inspirandu-se dupa personaje din desene animate. Astfel, Simmons a devenit The Demon, Stanley - The Star Child, Frehley - The Space Man si Criss - The Cat Man.
Primul album Kiss, self-titled, apare in 1974, urmat de multe aparitii live in care trupa isi castiga simpatizanti, atrasi de imaginea neobisnuita si diabolica a acestora. In ciuda promovarii intense si a concertelor, albumul se vinde numai in 75 de mii de exemplare, cifra considerata nesatisfacatoare de catre componentii trupei.
Hotter Than Hell, al doilea album, este lansat in acelasi an. Cateva luni mai tarziu este urmat de Dressed To Kill, care atinge o pozitie mai inalta in clasamente.
Primul album live Kiss, intitulat Alive!, are cel mai mare succes din discografia timpurie a trupei.
Albumul va avea si o continuare, Alive II, in 1977, care primeste discul de platina.
In 1982, datorita problemelor cu drogurile, Peter Criss si Ace Frehley sunt dati afara din trupa. In acea perioada, trupa renunta la costumele si machiajul care ii facusera celebri. Consecinta este un succes comercial rasunator. Cu toate acestea, la inceputul anilor '90, trupa se reuneste in componenta sa originala si revine la costumele si intruchiparea personajelor sub pseudonimele carora au devenit cunoscuti.
Criss si Frehley parasesc pentru a doua oara trupa, fiind inlocuiti de Eric Singer si Tommy Thayer. Simmons si Stanley vor ramane singurii componenti constanti de-a lungul intregii istorii Kiss.

Stil: hard rock/heavy metal/glam rock

Componenta:
Gene Simmons - bass, voce
Paul Stanley - chitara, voce
Tommy Thayer - chitara, voce
Eric Singer - baterie, voce

Discografie:
Kiss (1974)
Hotter Than Hell (1974)
Dressed to Kill (1975)
Destroyer (1976)
Rock and Roll Over (1976)
Love Gun (1977)
Dynasty (1979)
Unmasked (1980)
Music from "The Elder" (1981)
Creatures of the Night (1982)
Lick It Up (1983)
Animalize (1984)
Asylum (1985)
Crazy Nights (1987)
Hot in the Shade (1989)
Revenge (1992)
Carnival of Souls: The Final Sessions (1997)
Psycho Circus (1998)

KISS
www.kissonline.net



Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook