Biografie KornKorn

Genuri muzicale:
AlternativeNumetal

Trupe similare:
Slipknot  Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Coma  Green Day  Muse

Trupa KORN s-a infiintat la inceputul anilor ''''90 in Bakershield, California, SUA. Au plecat in turneu concertand in peste 200 de spectacole inainte de a i se alatura producatorului Ross Robinson si de a inregistra albumul pentru EastWest Records in 1994.
Cu resedinta in Huntington Beach, California, cvartetul format din Jonathan Davis (nascut pe 18 ianuarie 1971, la Bakersfield, California, SUA; voce), Reginald Fieldy" Arvizu (nascut pe 2 noiembrie 1969, SUA; bas), James Munky" Shaffer (nascut pe 6 iunie 1970, Rosedale, California, SUA; chitara), Brian Welch (nascut pe 19 iunie 1970, Torrance, California, SUA; chitara/vocal) si David Silveria (nascut 21 septembrie 1972, Bakersfield, California, SUA; drums) a lansat primul single intitulat Blind" pe posturile de televiziune.
Albumul a constituit debutul comercial al trupei, prin intermediul sau Korn a fost descrisa de  revista Billboard ca prima trupa debutanta de hardcore rock care se claseaza in fruntea topurilor Heatseekers si una dintre primele trupe care patrund in prima jumatate a topului Billboard 200 in ultimii doi ani".  O mare parte din acest succes s-a datorat reputatiei castigate in urma concertelor, in mare parte organizate de trupe precum House Of Pain, Biohazard, 311, Sick Of It All, Danzig, Marilyn Manson si Megadeth.
Cel de-al doilea cantec Shoots And Ladders" il surprinde pe Davis cantand la cimpoi. Un alt album de succes este si Life Is Peachy", a carui popularitate este limitata din cauza versurilor explicite facute intentionat publice.
La finele lui 1997 Korn a infiintat propria casa de discuri, Elementree. Grupul a ajuns pe prima pagina a ziarelor in urma unui proces intentat directorului unei scoli din Michigan care a suspendat unul dintre elevi pentru simplul fapt ca acesta purta un tricou cu numele trupei. Mult asteptatul Follow The Leader" a fost inregistrat cu ajutorul colaboratorului  de la Guns N''''Roses, Steve Thompson.
Albumul a avut un succes atat comercial cat si unul critic debutand in luna septembrie 1998 pe primul loc in topurile americane. Printre melodiile cele mai cunoscute se regasesc It''''s On" si Got The Life". Turneul lor Family Values" le-a evidentiat de asemenea talentul de a interpreta live. Trupa s-a inscris in liga celor mai mari cantareti de muzica alternativa, alaturi de nume precum Limp Bizkit, Fear Factory si Slipknot si a cucerit publicul prin albumul din 1999, Issues".
In ciuda accidentarii lui Silveria trupa a continuat turneul de mare succes, in urma caruia l-au  adoptat pe Mike Bordin (Faith No More) pentru a ocupa locul bateristului. La sfarsitul lui 2000 membrii trupei au hotarat sa ia o pauza pentru a isi incarca bateriile, desi Fieldy a profitat de ocazie pentru a inregistra un album solo sub pseudonimul Fieldy''''s Dreams.
Davis a fost ales pentru a realiza coloana sonora a filmului Queen Of The Damned". Dupa o perioada mai lunga a urmat cel de-al cincilea album de studio - Untouchables". Schimbarea de stil s-a produs o data cu lansarea lui See You on the Other Side (2005), predecesorul sau fiind ultimul album, United (2007) ce prezinta elemente de industrial.

Stil: alternative/industrial/Nu metal

Componenta:
Jonathan Davis - voce
James "Munky" Shaffer - chitara
Reginald "Fieldy" Arvizu - bas
Ray Luzier - tobe

Discografie:
Korn
Life Is Peachy
Follow the Leader
Issues
Untouchables
Take a Look in the Mirror
See You on the Other Side
United
Korn III - Remember Who you are

Link
www.korn.com
www.myspace.com/korn