KORN, dupa 20 de ani (cronica + foto)

de Morrison

KORN, dupa 20 de ani (cronica + foto)


Ascultam Korn cu tricourile din dotare si adidasii la purtator inca de pe la inceputul anilor 2000, poate chiar si mai devreme. Eram vreo cateva sute de oameni care mergeam marti de marti in Fire sa-i ascultam playlistul lui Hefe. Ieri la Arenele Romane, am fost placut surprins sa vad cele cateva sute de oameni si multi altii ca ei (sa fi fost vreo 3500 toti) veniti sa onoreze cei 20 de ani de Korn in cadrul turneului aniversar cu acelasi nume.

Korn a avut multe de spus in muzica la nivel mondial iar numetalul lor momentan este oldmetal pentru ca stilul muzical s-a stins odata ce marile trupe de gen s-au destramat sau s-au reorientat catre stiluri muzicale mai cu priza la public. Korn canta asa cum ii stim de atata amar de vreme iar solistul, Jonathan Davis nu se dezminte live. Comunica putin cu publicul, prefera sa vorbeasca muzica pentru el. Cine nu il cunoaste ar putea spune ca a cantat pe repede inainte dar cu bucurie trebuie sa spun ca ieri la Arene au fost doar cunoscatori. Media de varsta ridicata spre 30+, maiouri, adidasi, pantaloni scurti, pantofi de firma, tatuaje, pierceuri si alte accesorii au facut publicul de pe 3 august sa arate ca rupt din anii 90 - inceputul anilor 2000. Mai lipseau niste skateboarduri dar nu aveai voie cu ele la intrare.

Cine stie Korn stie ca trupa are cateva hituri mai antrenante, restul de piese fiind destul de monotone dar bine prinse in structura albumelor. Asa ca ieri regina serii din punct de vedere al interactiunii cu publicul a fost, ca de obicei, COMA, cu un show bestial, antrenant si care dupa parerea mea a cam obosit publicul din fata scenei. A si zis Dan de pe scena: "Ati obosit? Hai ca avem treaba dupa!".

Poze Poze concert KORN la Arenele Romane din Bucuresti - Poze KORN la Arenele Romane din Bucuresti

Coma a sunat bine, inchegat iar publicul s-a manifestat pe masura. COMA e in perioada de glorie, s-au regasit, canta bine, canta mult, canta corect si pot zice cu mana pe inima ca daca scot acum un nou album, or s-o mai tina asa cel putin inca 10 ani, pe putin. Fiecare concert COMA e o poveste.

Inainte de Coma am prins catev piese de la Implant Pentru Refuz. Timisorenii tocmai si-au lansat printr-un turneu de succes noul album si demonstreaza ca inca au ceva de spus in muzica romaneasca. Cu un show corect si antrenant pe caldura de afara, IPR au fost alegerea ideala pentru a deschide alaturi de COMA showul americanilor.

Later Edit: De Point Blank nu scriu ca nu le inteleg muzica si decat sa scriu ceva mai bine ma abtin :)

Am vazut showul KORN de la Hellfest, i-am prins si la Peninsula acum cativa ani cand au venit in premiera in Romania si i-am mai prins live de vreo cateva ori pana acum asa ca stiam ca Davis nu va zice nici macar un "Hello Budapest" si va lasa muzica sa vorbeasca pentru el :) Evident, avea pantalonii Adidas din dotare.

Poze Poze concert KORN la Arenele Romane din Bucuresti - Poze KORN la Arenele Romane din Bucuresti

Per total, KORN a adus la Bucuresti maximul de public care se putea aduce la o trupa din anii 90. Cam astia am ramas toti. Probabil daca biletul nu ar fi fost 160 de lei s-ar mai fi adunat vreo cateva sute de curiosi dar sa strangi pe 3 august pe canicula la Arene, dupa 20 de ani cateva mii de oameni, e chiar un lucru de maiestrie asa ca felicitari EMAGIC pentru initiativa si pentru un show misto.

Poze gasiti aici (marca Florin Matinca): Poze concert KORN la Arenele Romane din Bucuresti

Ma inclin,

MorrisonDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook