Biografie KOTIPELTO



KOTIPELTO

Genuri muzicale:
PowerHard Rock

Trupe similare:
Nightwish  AC/DC  Guns N Roses  Linkin Park  Trooper  Scorpions  Manowar

Timo Antero Kotipelto este fostul solist al trupei finlandeze Stratovarius.
Timo Kotipelto este de asemenea solistul formatiei de hard rock Kotipelto.
Solistul a urmat scoala de muzica din Helsinki. In 1994, s-a alaturat formatiei Stratovarius.
Sosirea acestuia in formatie a coincis cu dobandirea succesului international.
Primul album lansat alaturi de Stratovarius a fost Fourth Dimension, in 1995.
La sfarsitul anului 2003, din pricina unor neintelegeri tot mai frecvente cu Timo Tolkki,
chitaristul trupei, Kotipelto paraseste Stratovarius. In ianuarie 2005, solistul se intoarce insa
in componenta trupei.
Kotipelto, noua trupa a solistului, a fost infiintata in 2002, si are pana in prezent trei albume
de studio: Waiting For The Dawn, Coldness, Serenity.

Stil: power metal, hard rock
Discografie:
Cu Stratovarius
Fourth Dimension (1995)
Episode (1996)
Visions (1997)
Visions of Europe (Live, 1998)
Destiny (1998)
The Chosen Ones (Compilation, 1999)
Infinite (2000)
Infinite Visions (DVD, 2000)
Intermission (2001)
Elements, Pt. 1 (2003)
Elements, Pt. 2 (2003)
Stratovarius (2005)
Solo
Waiting For The Dawn (2002)
Coldness (2004)
Serenity (2007)

KOTIPELTO
www.kotipelto.com
www.myspace.com/kotipeltomusic


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook