Biografie KratosKratos

Genuri muzicale:
GothicDoom

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  HIM  Within Temptation  Tiarra

Kratos a fost formata in 1996, de catre Dan Dron. Kratos inseamna putere in limba greaca, iar cuvantul a fost ideea unui prieten. Impreuna cu Adi Drenciu, Dan a inceput sa caute muzicieni dornici de a canta doom metal.
Intr-o tara in care muzica rock nu este promovata de media, drumul a fost foarte greu. Curand, Alex Blaj si Sorin Tudor s-au alaturat trupei. Au inceput sa repete in orasul Bucuresti. Nevoia pentru un al doilea chitarist era evidenta, asa ca trupa a apelat la Florin.
In martie 1997, Adrei Magureanu a devenit noul vocal al trupei. Dupa cateva luni, Florin a decis sa paraseasca formatia. Andrei l-a inlocuit pana in februarie 1998, atunci cand a parasit Romania pentru a se stabili in America.
Dupa numeroase cautari, trupa a gasit-o pe Maria Tica. Cu aceasta componenta, trupa a inregistrat The Essence, primul demo oficial. Au urmat doua concerte, prin care Kratos au devenit un nume public in scena rock din Romania.
Datorita unor probleme personale, Kratos au fost nevoiti sa il inlocuiasca pe Andrei magureanu, cu Beatrice Baiu. In vara lui 1998, Monica Barta a devenit vocalul principal. In vara lui 1998, Beatrice Baiu a parasit trupa. Ea a fost inlocuita de Mariuz Zota, cu care trupa a inregistrat Looking Behind the Mirror, material lansat de Bestial Records.
In 2001 Marius Zota si ALex Blaj au parasit trupa. In 2002, trupa a apelat la serviciile lui Tase si Dan Dragulinescu. Tot in acelasi an, Andreea s-a alaturat trupei, ocupand postul de clapara. Ulterior, Tase a parasit trupa. De atunci, Kratos canta cu tobe pe cd, datorita faptului ca nu au gasit un tobar potrivit. Momentan, trupa lucreaza la un nou album. Discul va fi lansat in viitorul apropiat si va pastra aceeasi linie de doom-gothic.

Stil: gothic/doom metal

Discografie:
The Essence (1997)
Looking Behind the Mirror... (1999)

Componenta:
Monica Barta - voce
Daniel Dron - chitara/voce
Sorin Tudor - bas
Ciprian - clape
KRATOS
www.uskratos.com
www.myspace.com/kratosgoth