Biografie KreatorKreator

Genuri muzicale:
Thrash

Trupe similare:
Sepultura  Metallica  Slayer  Pantera  Megadeth  Exodus  Bullet for My Valentine

Kreator este o trupa ce provine din Germania. Intial, acestia s-au numit Tormentor. Stilul muzical este comparat cu Destruction, Sodom sau Venom. Trupa s-a format in 1982, in Essen, Fermania. Coponenta originala era formata din Mille Petrozza, Jurgen Reil si basistul Rob Fioretti.
In 1985, formatia a lansat primul material discografic, intitulat Endless Pain. In 1986, Jorg Trzebiatowki s-a alaturat trupei si astfel a aparut al doilea album, Peasure to Kill. In 1987 trupa a scos pe piata, Terrible Certainty, considerat drept cel mai bun album al germanilor.
In 1988 Kreator a semnat cu Epic Records. A urmat Extreme Aggression, inregistrat in Los Angeles. A urmat un turneu alaturi de Suicidal Tendencies. In 1990, Tritze a parasit trupa. In locul acestuia, a fost ales Frank Gosdzik (Sodom). Cu acest nou line-up, Kreator a lansat Coma of Souls. Dupa acest disc, formatia a inceput sa includa in structura muzicala, elemente de death metal precum si de industrial metal. Rezultatul a fost materialul intitulat Renewal. In urma unui program foarte incarcat, au aparut si primele certuri in trupa.
Rob Giornetti a parasit trupa. Acesta a fost inlocuit de catre Andreas Herz. In 1994, Reil a parasit trupa, iar Petrozza a ramas singurul membru fondator. Reil a fost inlocuit de Joe Cangelosi. Herz a plecat in 1995 si a fost inlocuit de Christian Giesler. In aceeasi perioada, Epic Records a reziliat contractul cu trupa. Ulterior, Kreator a semnat cu G.U.N. Records. A urmat albumul Cause for Conflict. Rezultatul a fost un material mult mai modern, ce incorpora influente Pantera si Machine Head.
Gosdzik si Cangelosi au parasit trupa in 1996, find inlocuiti de Tommy Vetterli si surprinzatori, Jurgen Reil. Trupa a continuat sa experimenteze, lansand Outcast si Endorama. Vanzarile au scazut, iar trupa a ajuns in pragul unui colaps financiar.
Totusi, in 2001, alaturi de un nou chitarist Sami Yli-Sirnio, trupa a lansat Violent Revolution, ce a reprezentat un "back to the roots". A urmat un DVD intitulat Live Kreation: Revisioned Glory, plus un nou album, Enemy of God, lansat in 2005. In 2008, Kreator va sustine un turneu alaturi de King Diamond, Leaves Eyes si Cellador.
Stil: thrash metal

Componenta:
Milland Petrozza - chitara/voce
Jurgen Reil - tobe
Christian Giesler - bas
Sami Yli-Sirnio - chitara

Discografie:
Endles Pain
Pleasure to Kill
Terrible Certainty
Extreme Aggresion
Coma of Souls
Renewal
Cause for Conflict
Outcast
Endorama
Violent Revolution
Enemy of God

KREATOR
www.kreator-terrorzone.de
www.myspace.com/officialkreator