Programul Transilvania Tattoo 2012 Updated By ROCK

de Chaos Lore

Programul Transilvania Tattoo 2012  Updated By ROCK


Anul acesta, conventia de tatuaje de la Sibiu va aduce pe scena din fata Casei de Cultura a Sindicatelor cele mai bine cotate formatii tribut din Romania. Melodiile celebre ale celor de la Metallica, Slayer, Dio si Pantera vor fi reinterpretate la Transilvania Tattoo Expo 2012 de formatiile Masterpiece, Silent Scream, Hungry for Heaven si Domination. In perioada 22 – 24 iunie vor mai urca pe scena cei de la Krepuskul, Onenightstand si prima trupa de rockabilly din Romania, CatRythm.

Vineri, 22 iunie, cei care vor deschide seria concertelor vor fi clujenii de la Silent Scream, trupa infiintata in toamna anului 2011 ca trupa tribute Slayer, una dintre cele mai influente trupe ale scenei metal mondiale, considerati unii dintre parintii thrash metalului. Urmeaza apoi Hungry for Heaven, tot un proiect tribut muzical clujean, alcatuit pentru a celebra viata, muzica si personalitatea lui Ronnie James DIO considerat de unii cea mai mare voce a metalului. Playlist-ul abordat traverseaza trei decenii din cariera marelui artist, aducand laolalta piese Rainbow, Black Sabbath sau Heaven and Hell, alaturi de clasicele DIO.

Cei care vor inchide prima zi de concerte vor fi Masterpiece, prima formatie tribut Metallica din Romania. Desi relativ tanara, este alcatuita din membrii cu o vasta experienta muzicala, fiecare cantand si in diferite trupe consacrate din tara. Inca de la inceput s-au bucurat de succese obtinute in concerte si festivaluri atat in Romania cat si in Ungaria unde in 2009 au sustinut un turneu in colaborare cu trupa maghiara Nimfonia ( tribut Nirvana).

Sambata, 23 iunie, de la ora 21:00 vor canta cei de la Krepuskul, o trupa cu un stil aparte, avangardist. Una dintre cele mai dinamice trupe de metal romanesti, castigatori ai finalei nationale Local Heroes, cea mai “harnica” trupa din Transilvania – asa cum au fost descrisi de cei de la METALHEAD.ro- , cu peste 160 de concerte live in 5 ani de activitate, Krepuskul vin sa faca atmosfera la Transilvania Tattoo Expo. Bucurestenii de la Domination, trupa infiintata in noiembrie 2009, cu intentia de a aduce un tribut celei mai influente trupe de metal a tuturor timpurilor, Pantera, vor inchide seria concertelor de sambata.

Dupa doua zile de conventie si ritmuri „suparate”, Catrythm, prima trupa de rockabilly din Romania, vine la Sibiu sa ne aduca aminte de unde a plecat totul. Duminica este ziua rock n roll. Catrhythm va propune un cocktail de rockabilly cu o aroma fina de Jump Blues. Astfel ii veti putea auzi pe Janis Martin, Wanda Jackson, Johnny Burnette, Don Woody, Tommy Steel, Etta James, Ruth Brown si multi altii.

Unii spun ca e hard rock, altii ca e punk, sleaze sau glam rock, dar de fapt e doar „high voltage rock and roll”! Desi e un proiect relativ tanar, Onenightstand isi propune sa iasa in evidenta pe scena rock din Romania si nu numai si o vor face cu siguranta in primul lor concert open-air, duminica 24 iunie.

Accesul in zona de concerte

Concertele din acest an vor avea loc pe esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor, in Piata Unirii din Sibiu. Zona va fi transformata intr-un spatiu dedicat rock-ului in perioada conventiei, accesul publicului facandu-se doar pe baza de bilet. Pretul unui bilet este de 15 RON/zi si 30 RON/weekend si asigura accesul la toate evenimentele incluse in programul artistic al conventiei. Biletele pot fi achizitionate la intrarea in spatiul de eveniment.

Un “Tribute band” este o formatie care interpreteaza melodiile unei trupe celebre la nivel international. Aceste formatii au luat nastere din pasiunea unor oameni talentati care au vrut sa aduca un omagiu formatiei lor favorite. Membrii lor nu interpreteaza doar melodiile trupelor ci si-au adaptat vocea si interpretarea scenica in functie de idolii pe care ii imita.

Transilvania Tattoo Expo 2012 este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, realizata cu sprijinul Shopping City Sibiu, Murfatlar, Astra Film Sibiu, Carpathian Travel Center si Promo Management.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: