Kultur Shock: Spre deosebire de Ceausescu, Tito a fost un dictator bun

de Chaos Lore

Kultur Shock: Spre deosebire de Ceausescu, Tito a fost un dictator bun


Leaderul trupei Kultur Shock, Gino Jevdevic, a vorbit cu Silviu Munteanu, realizatorul emisiunii Sin City de la radio CityFM, despre cat de iubit a fost presedintele Iugoslaviei, Tito, spre deosebire omologul sau roman, Nicolae Ceausescu. Din discutie nu a lipsit nici meciul Romania-Bosnia.

Interviul in exclusivitate cu leaderul trupei Kultur Shock poate fi ascultat la emisiunea Sin City, marti spre miercuri, dupa ora 0.00.

Dupa asediul din Sarajevo, Gino Jevdevic s-a mutat in Statele Unite, cu ajutorul celebrei artiste Joan Baez. In anii ‘90 trupa Kultur Shock era un cvartet electro-folk-traditional, insa la insistentele basistului de la Nirvana, croatul Krist Novoselic reformat trupa, imprimandu-i o directie rock cu influente de muzica balcanica.

Fiind sustinuti de catre Jello Biafra (Dead Kennedys), trupa a semnat cu Kool Arrow Records, casa de discuri a lui Billy Gould de la Faith No More, cu care a inregistrat trei albume.

Kultur Shock se autodefineste ca "a live band of blue-collar immigrants". "Noi nu cantam despre inimi zdrobite si despre flori, ci despre viata de zi cu zi si despre credinta ca la un moment dat o sa fie mai bine sau mai rau. Prin punk ne exprimam dorinta de a lupta, prin muzica balcanica impartasim trairile poporului din care ne tragem si care ne reprezinta, iar aventurile cu note de metal reprezinta modalitatea noastra de a ne arata furia impotriva masinariei", a explicat Gino Jevdevic.

Trupa Kultur Shock a cantat, pe 5 aprilie, la Bucuresti, in cadrul turneului de promovare al celui de al spatelea album Ministry of Kultur.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: