Interviu KUMM

25 Octombrie 2006 Morrison

Interviu KUMM
Stam astazi de vorba cu membrii trupei Kumm, care in vara acesta au lansat un nou album, Different Parties si s-au intors recent de la Stufstock 4, in pregatirea concertului de sambata 4 noimebrie din Club Utopia.

1. Salut. Cum a fost Stufstock Vama Veche anul acesta din perspectiva trupei Kumm? Mai mult public, mai entuziast decat in alti ani? Daca nu gresesc, voi ati participat la toate editiile

Impresia noastra a fost 100% pozitiva. In ce priveste schimbarile 1. locatia - era poate mai frumos pe malul marii, dar noul amplasament serveste mai mult ideei de protectie a locului 2. bilet de intrare - publicul trebuie sa inteleaga ca ajuta la existenta unei vieti muzicale mai intense in Romania prin fiecare bilet si album original cumparat. Publicul a fost mai putin numeros dar evident mai atent la ce se intampla pe scena. Am participat intr-adevar la toate editiile ...in ordinea preferintei noastre : Stufstock 4 - 2 - 1 - 3 (:

http://www.kumm.ro/images/foto/big/neutra18.jpg

2. Cum au reactionat vis-a-vis de piesele de pe noul album si de schimbarea de componenta ( vocalul Catalin Mocan in locul lui Byron)?

Domi : au reactionat bine si mai pe urma foarte bine.

3. Dupa ce ati terminat inregistrarile la "Different Parties", ati plecat intr-un scurt turneu in Germania. Este al doilea turneu in aceasta tara, nu? Cum interactionati cu publicul de acolo, este vreo diferenta intre publicul de la noi si cei care vin la concertele voastre in afara?

Nu exista "different public"...exista doar mai mult public si o cultura a concertelor care are o istorie de multi ani. si foarte foarte foarte multe cluburi unde se canta live.

The image

4. A fost, mai ales la inceput, o perioada in care se spunea ca sunteti mai bine apreciati in afaracat adevar continea aceasta afirmatie?

In jur de 17 % (:

5. La ce festival european v-ar placea sa participati?

Benicassim , Glastonbury , Rock am Ring,

6. Au membrii trupei Kumm idoli in muzica? Puncte de referinta, aspiratii

Kill your idols!!! nu incercam sa imitam pe nimeni, dar evident suntem influentati de trupele/muzicienii care ne plac foarte mult...desi membrii KUMM sunt personalitati diferite iata cateva din ele/ei : Radiohead , Sigur Ross , Beck, Spiritualized, Peter Gabriel , Velvet Underground, dEUS, Brian Jonestown Massacre, Arctic Monkeys, Massive Attack. Ordinea e aleatorie si lista ar putea continua la nesfarsit nesfarsit nesfarsit...

http://www.kumm.ro/images/foto/big/neutra26.jpg

7. Ca tot a venit vorba despre Stufstock si despre comparatii intre editiile trecute si aceasta din 2006, s-au schimbat lucrurile in lumea muzicala de la noi (ma refer in special la rock, blues, jazz) in ultimii, sa spunemtrei ani? Cum se vede aceasta evolutie, daca este vreuna, din perspectiva cuiva care face parte dintr-o trupa, cum se vede dinauntru adica?

Credem ca lucrurile se indreapta - ce-i drept cu pasi foarte mici - spre bine. Exista cluburi noi unde se canta si trupe mai bune decat in vremurile noastre de inceput. Fara mishto!!!

http://www.kumm.ro/images/foto/big/neutra0.jpg

8. Cum ati reactionat apropos de proiectul de lege privind libertatea religioasa, etc. care a afectat multi artisti si a starnit nesfarsite controverse? Credeti ca protestele impotriva acestei legi care s-au facut deja auzite (unul dintre acestea va fi concertul din Piata Constitutiei din 28 octombrie) vor avea ecou?

Ne-a pufnit rasul!!!
Speram ca ecoul protestelor sa ajunga cat mai ...... departe!!!

http://www.kumm.ro/images/foto/big/neutra8.jpg

9. Caracterizati Kumm prin trei atribute.

PERFECTIUNE + MODESTIE + SAXOFON

10. Concerte, turnee, planuri de viitor?

Suntem in plin turneu de promovare a albumului "Different Parties" si speram sa ajungem in cat mai multe orase din tara. In paralel am compus deja primele piese noi....poate vor ajunge pe viitorul album. In rest, s-au stabilit primele date pentru cel de-al partulea turneu in Germania care va avea loc in martie 2007.

METALEHAD va multumeste pentru interviu si va asteapta pe scena.

Multumim si va asteptam si noi

Kumm

KUMM
www.kumm.ro
www.myspace.com/kummband

Cristina N. versus KUMM

Concerte recomandate: