Biografie LacrimosaLacrimosa

Genuri muzicale:
GothicSymphonic

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  HIM  Within Temptation  Dimmu Borgir

Lacrimosa este un duo compus din Tilo Wolff si Anne Nurmi. Genul muzical este definit drept darkwave/gothic. Versurile sunt scrise in limba germana. Ocazional apar pasaje in limba engleza si chiar finlandeza.
Primul album, Angst, este dominat de catre elemente minimale, in special clape. In primii ani de existenta, versurile abordau subiecte precum singuratate, iluzie, moarte sau nesiguranta. Aceste subiecte pot fi gasite si pe albumele Einsamkeit, Satura si Inferno. Muzical, aceasta perioada este caracterizata prin folosirea chitarilor si basului.
O data cu lansarea lui Stille, Lacrimosa a devenit o trupa "metal". Multi critici ii aseamana cu Therion sau Devil Doll. Urmatorul disc, Elodia, reduce rolul elementelor metal. Muzica simfonica isi face simtita prezenta. Descrisa drept o piesa compusa din trei parti, Elodia trateaza subiecte legate de dragoste.
Urmeaza Fassade, lansat in 2001. Albumul contine o varietate de stiluri muzicale. La fel ca si Elodia, discul continua aceasi linie melodica de metal simfonic. Echoes prezinta o evolutie muzicala, mai ales cand vine vorba de pasaje electronic/industrail.
Al 9-lea album Lacrimosa intitulat Lichtgestalt, retine orientarea clasica prezenta pe Echos. Elementele de rock ies la suprafata. Segmentul este o schimbare importanta pentru Lacrimosa.
Pe data de 29 iunie 2007, trupa a lansat un nou DVD intitulat Lichtjahre.

Stil: minimal/gothic/symphonic metal/industrial

Componenta:
Tillo Wolf - voce    
Anne Nurmi - voce/clape

Discografie:
Angst
Einsamkeit
Satura
Inferno
Stille
Elodia
Fassade
Echos
Lichtgestalt
LACRIMOSA
www.lacrimosa.com.
www.myspace.com/lacrimosaofficial