Lacuna Coil: Nu am devenit comerciali

30 Martie 2009 Morrison

Lacuna Coil: Nu am devenit comerciali
Share pe Facebook
Cu cateva zile inaintea lansarii noului album Lacuna Coil, intitluat Shallow Life, chiaristul Cristiano Migliore ne-a oferit cateva detalii despre acest nou produs catalogat de unii drept marele pas spre statusul de trupa sell out. Totusi formatia ne asigura ca nu avem motive de ingrijorare, Lacuna Coil va suna ca si pana acum. Dar mai multe puteti afla din interviul de mai jos in format audio sau text.Pregatiti lansarea unui nou album. Destul de putine detalii sunt stiute insa unul din aspectele interesante ale acestui produs este chiar coperta, un design ceva mai neobisnuit pentru o trupa de metal. De la ce idee ati pornit pentru artwork?

Am cautat o imagine foarte puternica pentru coperta, ceva care sa simbolizeze si titlul albumului. Nu stiu daca ai vazut fragmentele video postate pe net, despre campania Shallow Life, am vrut ceva puternic care sa iasa in evidenta.

Iar coperta ne-a fost trimisa de management asta dupa ce am contactat artisti diferiti pe care i-am rugat sa vina cu idei. Iar produsul final se potriveste foarte bine cu ideea albumului, toti am fost incantati. E genul de coperta care ramane intiparita in mintea oamenilor.Cu siguranta, daca vezi o astfel de coperta intr-o revista sau magazin, cu siguranta iti va ramane intiparita.

Absolut.

Shallow Life este primul vostru album concept, din nou cu un subiect destul de neobisnuit. Ne poti da mai multe detalii?

Shallow Life nu este genul de album concept unde toate piesele sunt legate, cum fac Dream Theater de exemplu. Albumul inseamna viata pe care o traim azi, concentrata doar pe a arata bine sau a avea multi bani, a uita lucrurile importante.

Fiecare piesa incearca sa acopere acest mesaj insa nu pot sa spun ca sunt neaparat legate, o poveste. Este punctul nostru de vedere referitor la ceea ce este viata acum, superficiala. Acesta este mesajul comun al pieselor.

Din punct de vedere muzical, exista anumite zvonuri ce vorbesc de un amestec intre vechiul sound european si tendintele de pe continentul american.

Suntem o trupa europeana si tot timpul am fost influentati de formatii europene din zona gothic sau metal. Insa de cand am inceput sa cantam in America, am descoperit o noua lume in materie de muzica. Ne place foarte mult, intotdeauna am incercat ca in muzica noastra sa aducem ceva din muzica pe care o ascultam acasa, care ne place. Si oricum, albumul l-am inregistrat in Los Angeles alaturi de un producator american.

Cred ca a fost un compromis de succes, nu stiu daca e cuvantul potrivit. Am integrat experienta personala cu modul american. Este probabil cel mai complet disc pe care l-am realizat pana acum. Suntem foarte multumiti de muzica, de productie, de mesaj.

Nu crezi ca fanii europeni va vor acuza de faptul ca ati devenit o trupa comerciala?

Nu cred. Noul album nu este o revolutie muzicala. Sigur, cantam de mult timp, am fost capabili sa crestem, sa evoluam muzical. Daca avem influente americane nu inseamna ca suntem o trupa sold out sau ca nu ne recunoastem trecutul. In Karmacode au fost aceleasi influente, totusi nimeni nu ne-a acuzat.

Este evolutia naturala a ceea ce am facut cu albumele precedente, nu cred ca fanii europeni vor fi dezamagiti. Suna mai bine, piesele sunt directe, insa nu comerciale. Nu vom fi ceva de genul Linkin Park, Lacuna Coil este ceea ce a fost si pana acum.

Am citit cateva stiri cum ca ati inceput sa urmati lectii de dictie si pronuntie in ce priveste limba engleza. Sa intelegem ca vreti sa va concentrati si mai mult pe piata americana?

Piata americana este tinta noastra principala, acolo vindem cel mai mult. Asta nu inseamna ca vom lasa deoparte Europa, noi suntem italieni nu americani. Motivul pentru care am decis sa ne concentram pe pronuntie a fost dorinta unui rezultat mai bun. Nu stiu daca asta va reprezenta un avantaj major in ce priveste vanzarile. De fapt, americanii vor tocmai sa auda pe cineva din Europa cu un accent mai ciudat, pentru ei este 'dragut'.

Nici nu cred ca vom vinde mai multe albume, am facut asta pentru noi si pentru a face un album cat mai bun. Am vrut ca toti sa ne inteleaga, nu doar americanii. Este modul nostru de a lucra mai greu pentru ca in final sa obtinem un rezultat mai bun.

Ce aveti de gand in ce priveste promovarea albumului? In ultimele luni foarte multe trupe isi pun albumul direct pe MySpace.

Cu totii stim ca industria muzicala se schimba, trebuie sa gasesti noi metode de promovare. Internetul are avantaje si dezavantaje, cu totii stim problema downloadurilor, mai grav e cand oamenii le descarca iar apoi uita sa le si cumpere. Acum exista iTunes, inca o varianta buna pentru Internet. Ca trupa ai nevoie de idei noi, originale pentru promovare. Noi vom incerca atat metodele traditionale cat si cele noi.

Sigur, nu vom lansa intreg albumul pe Internet, unii oameni inca vor varianta fizica a produsului. Pe de alta parte, vrem sa ne asiguram ca piesele vor ajunge si la o categorie de public care n-a auzit de noi, asta se poate face ori prin posturile de radio ori prin iTunes. Vom incerca pe cat posibil sa mergem in toate directiile.

Aveti programate aparitii la festivalurile din aceasta vara?

Da. Vrem sa cantam cat de mult posibil, anumite concerte au fost deja confirmate: Wacken, Download sau Graspop. Vrem sa cantam la cel putin 10 festivaluri. Asta e un lucru bun, n-am mai reusit asa ceva din 2007. Pentru noi e o metoda foarte buna de promovare, mai ales cand ai pe piata un album nou.Ca muzician, care au fost influentele tale?

Am foarte multi artisti pe care ii admir. Acasa ascult foarte multa muzica, rock, metal sau chiar pop. Orice ma atrage, ce imi ofera o anumita stare, asta inseamna muzica. As putea numi cativa artisti care m-au inspirat, sunt un mare fan Pink Floyd, The Police sau chiar Carcass. In trupa incercam sa fim cat mai deschisi.

Ce echipament folosesti acum?

Folosim chitari ESP de ceva vreme si suntem foarte multumiti. Altii folosesc Line6, eu personal dupa ce am folosit acele chitari atat de mult timp pot sa spun ca sunt mult mai incantat de ceea ce am acum. Si cam atat, nu folosim prea mult. Avem un echipament destul de simplu.

Gisaz vs. Lacuna Coil

Comenteaza

Arch_Taistelu la 30.03.2009 00:00

User Avatar Picture doar primul EP Lacuna Coil nu e sellout. raspunde

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook